Local

20 anys del debut oficial de Leo Messi amb el Barça

El 16 d’octubre de 2004, l’Estadi Olímpic Lluís Companys va ser escenari de la primera aparició del millor de la història en un partit competitiu

El 16 d'octubre no és un dia qualsevol en la més que centenària història del futbol. I encara és més especial per als registres de tots els que estimen el FC Barcelona. I és que en un dia com aquest, d'ara fa 20 anys, Leo Messi va disputar el seu primer partit oficial amb la samarreta del primer equip blaugrana. El número u d'una llista que va allargar-se fins als 778 partits, comprimits entre aquell llunyà 16 d'octubre de 2004 i el 16 de maig del 2021, el dia del seu darrer partit de culer.

Montjuïc, un escenari per a la història

Gairebé 17 anys de records inesborrables que es van començar a escriure a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, que en aquell moment era la casa del RCD Espanyol. Era un derbi barceloní corresponent a la jornada 7 de Lliga, que enfrontava dos equips en plena forma. El Barça era líder de la Lliga, mentre els pericos arribaven al partit com a cinquens, empatats amb el Màlaga en les posicions Champions.

Vols més de Messi?
Notícies, vídeos, fotos i molt més sobre el crac argentí!
LLEGIR MÉS

Un Barça sota mínims per culpa de les lesions

Els culers arribaven al partit, però, amb diverses baixes com les de Gerard o Giuly, a més de les que arrossegava amb Jorquera o Edmílson, i Frank Rijkaard es va veure obligat a completar la banqueta amb cinc jugadors del Barça Atlètic. Un d'ells, un joveníssim Messi, amb poc més de 17 anys i el '30' a l'esquena. Ben aviat, Deco obria el marcador amb un gol al minut 9, però el marcador es resistia a moure's, per cap banda. Passaven i passaven els minuts, i el primer a entrar va ser Andrés Iniesta, irrompent en el minut 67 per a donar descans a Eto'o.

Messi debuta entrant per Deco

I, en el minut 82, torn per a Messi. Rijkaard el va fer entrar en el lloc de Deco, i l'argentí va participar en els últims compassos, per a assegurar la victòria, tenint alguna de les seves clàssiques jugades partint des de la banda dreta. Aquells vuit minuts, més el temps afegit, van obrir-li les portes de la competició oficial a l'elit del que acabaria sent el millor de tots els temps.

Irrepetible

En la seva carrera de blaugrana va disputar 778 partits oficials, en els quals va marcar 672 gols imprescindibles per a aixecar 4 Champions, 10 Lligues, 9 Copes, 8 Supercopes d'Espanya, 3 Supercopes d'Europa i 3 Mundials de Clubs, a més d'infinites distincions individuals entre les quals destaquen les 6 Pilotes d'Or (vuit en tota la seva carrera).

Més notícies aquí