Local

Zagreb-Barça: un partit de la jornada amb aroma a clàssic

Els blaugranes visiten dimecres (18.45h) una plaça històrica

La fase de grups de la Machineseeker EHF Champions League s’acosta al seu equador quan tot just viurà la cinquena jornada. El Barça, amb quatre victòries, visita dimecres (18.45h, Esport3 i Dazn) l’HC Zagreb, un clàssic de la Copa d’Europa. Els croats no estan en el seu millor moment, però comptaran amb el pes de la història i de 15.000 persones animant a les graderies.

El partit ha estat escollit per l’EHF com el Match Of The Week, el més atractiu de la jornada, tal com ja va passar amb el Barça-Aalborg de la setmana passada.

El Zagreb és ara mateix setè al Grup B, amb només una victòria. Però el seu triomf va ser sonat: van guanyar de 8 gols (31-23) l’Aalborg, quan els danesos encara no tenien problemes de baixes. La força de l’Arena Zagreb es fa notar, i molt.

Els croats, rivals del Dream Team en les finals del 1997, 1998 i 1999, compten amb alguns grans jugadors a la seva plantilla. Des del porter internacional Matej Mandic o el central Iliar Bialiauski a llançadors de la talla de Klarica o Kos, sense oblidar l’extrem esquerre Filip Glavas o l’incombustible Timur Dibirov.

El Zagreb ve de guanyar a la seva lliga amb molta claredat (45-25 contra el Rudar), tot i que en l’últim partit de Champions va caure, a casa, contra un OPT Bank – Pick Szeged (30-35) que va segon al Grup B amb sis punts.

I és que el líder és el Barça, l’únic equip que compta els seus quatre partits per victòries. Els blaugranes, amb vuit punts, tenen ara un marge de quatre unitats respecte al tercer classificat, el Nantes, el primer que ara mateix hauria de passar per l’eliminatòria extra de vuitens de final.

L’entrenador blaugrana, Carlos Ortega, repeteix convocatòria respecte a l’última jornada de Champions, amb Antonio Bazán com a únic descartat. Cal recordar que Jaime Gallego i Pol Valera continuen recuperant-se de les seves lesions.

El Barça ve reforçat per les victòries de la setmana passada contra l’Aalborg (35-27) i contra el Cangas (45-38), abans d’afrontar aquesta setmana els viatges a Zagreb i a Nava de la Asunción. El dijous 24 serà el torn per al Barça-Magdeburg al Palau.

Més notícies aquí