Local

Raphinha, el millor generador d'ocasions d'Europa

El brasiler està firmant un inici de curs espectacular, generant infinitat d'ocasions per als seus companys

Que Raphinha és un dels grans jugadors del futbol mundial és innegable. Per sensacions, en cada partit que juga, i també per dades. Amb el Barça s'ha convertit en un jugador absolutament intocable per als esquemes de Hansi Flick, incansable en el compromís, resolutiu a l'àrea contrària i indesxifrable per a les defenses rivals.

I, en aquesta aturada internacional, també ho ha estat per a la seva selecció. Si bé va quedar-se fora de la darrera cita internacional de forma bastant incomprensible, en aquests dos partits ha estat titular, disputant els 90 minuts en el triomf contra Xile i jugant-ne 78, i marcant un doblet de penal, contra el Perú. Una mostra més d'un estat de forma estratosfèric.

Vols la samarreta de Raphinha?
Fes-te ara amb l'equipació del brasiler
COMPRA-LA ARA

32 ocasions creades en nou jornades de Lliga

Tant és així que, amb les dades a la mà, el brasiler és el futbolista de totes les cinc grans lligues europees que més ocasions ha creat (32). En unes dades sobre la competició domèstica, l'11' blaugrana lidera una classificació en la qual el segueixen les 27 ocasions creades per Bukayo Saka, de l'Arsenal, les 26 de Kevin Stöger, del Borussia Mönchengladbach, o les 25 d'Álex Baena, del Vila-real, el segon de La Liga.

Al costat de noms històrics

La influència de Raphinha en l'atac del Barça de Flick és superlativa, i l'alemany està traient el màxim rendiment d'un futbolista crescut. I, a més de comparar-lo amb altres futbolistes actuals, el seu inici de curs encara agafa més valor si el comparem amb altres grans noms de la història recent blaugrana. En les primeres nou jornades de Lliga, només Xavi Hernández, en la temporada 2008/09, havia superat (34) les ocasions creades per Raphinha (32).

Ben a prop trobem les 31 de Leo Messi (2014/15) i de Neymar (2015/16) o les 30 del mateix Xavi (2009/10), que són les úniques vegades que s'han arribat a les 30 ocasions creades des de la temporada 20003/04 en aquest tram inicial de curs.

Més notícies aquí