Local

Barça - Hammarby: Primera golejada del Barça a la Champions (9-0)

Les blaugranes regalen un festival de gols a l’afició culer en l’estrena europea a casa

El Barça Femení ha sumat els primers tres punts a la Champions League en el retorn d’aquesta competició a l’Estadi Johan Cruyff. El conjunt de Pere Romeu ha dominat el Hammarby d’inici a fi en la segona jornada de la fase de grups. Les campiones de la lliga sueca no han pogut fer res davant el joc de les blaugranes. Els noms més destacats ha estat els de Graham Hansen (dos gols i una assistència) i el de Claudia Pina (dos gols).

Comencen amb bon peu

L’himne de la Champions League ha sonat a l’estadi Johan Cruyff per primera vegada aquesta temporada. Al primer minut del xoc, Cata Coll s'ha fet gran i ha aturat un mà a mà a Wangerheim. Aquest ensurt no ha evitat que les blaugranes comencessin a imposar el seu domini. Les combinacions ràpides entre Alexia, Rolfo i Pina per la banda esquerra han generat tres ocasions clares. Fins que Caroline Graham Hansen ha rebut una passada filtrada d’Alexia, que després de driblar la portera, ha marcat el primer gol culer en l’edició d’enguany de la Lliga de Campions (1-0, min. 10).

L'equip de Pere Romeu estava completament instal·lat a camp contrari. Aquest domini s'ha traduït en el segon gol. Claudia Pina ha aprofitat un rebot de Pajor, després d’una gran jugada d’Aitana i Graham, per enviar la pilota al fons de la xarxa (2-0, min. 24). Quan semblava que els dos conjunts marxarien al descans amb aquest resultat, Alexia ha marcat el tercer amb el cap gràcies a una centrada teledirigida de Patri Guijarro (3-0, min. 45).

Aitana assisteix per partida doble

El segon temps ha començat amb la mateixa dinàmica que el primer: domini blaugrana. Dos gols en menys de quinze minuts ho han confirmat. El primer al minut 53, obra de María León de cap a centrada d’Aitana (4-0, min. 53). El segon ha suposat el doblet de Pina. La jugadora formada a La Masia ha rebut una passada exquisita dins l’àrea de la Pilota d’Or, Aitana Bonmatí, per col·locar el cinquè (5-0, min. 58).

Les campiones de la lliga sueca no han pogut sortir del seu propi terreny de joc, asfixiades pel ritme blaugrana. Ha arribat un gol molt esperat, el de Ewa Pajor. L’atacant polonesa ha marcat el seu primer gol com a culer a la Lliga de Campions amb una passada de Graham Hansen (6-0, min. 72). Precisament la noruega ha anotat tres minuts després en driblar a la portera del Hammarby (7-0, min. 75). Brugts ha sumat un gol més al marcador amb un xut ras molt ben dirigit al pal dret des de fora l’àrea (8-0, min. 86). Ja als minuts d’afegit, Rolfo ha tancat l’electrònic final des del punt de penal (9-0, min. 90).

Després d'aquesta victòria, el pròxim repte del Barça serà aquest diumenge al camp del Llevant en el partit corresponent a la setena jornada de lliga. Pel que fa a la Champions, el següent matx serà el 12 de novembre a casa contra el St. Pölten austríac.

FITXA TÈCNICA

BARÇA, 9
HAMMARBY, 0

Barça: Cata Coll, Ona Batlle, Engen (Paredes, min 66), María León (Torrejón, min. 76), Rolfö, Aitana (Brugts, min. 77), Patri, Alexia (Kika Nazareth, min. 77), Graham, Pajor, Pina (Walsh, min. 66).

Hammarby: Tamminen, Lennartsson (Sorbo, min. 64), Nyström, Karlsson, Andersson, Miyagawa (Holmberg, min. 64), Joramo (Gibson, min. 84), Hasund (Vallotto, min. 64), Wangerheim, Blackstad, Tandberg (Westin, min. 73).

Gols: 1-0, Graham (min. 10); 2-0, Claudia Pina (min. 24); 3-0, Alexia (min. 45); 4-0, María León (min. 53); 5-0, Claudia Pina (min. 58); 6-0, Pajor (min. 72); 7-0, Graham Hansen (min. 75); 8-0, Brugts (min. 86); 9-0, Rolfo (min. 90).

Àribtra: Riem Hussein. Gorgues per a Alexia, Tandberg, Andersson.