Local

Així hem viscut l'Assemblea General Ordinària 2024

No et perdis els detalls de l'Assemblea 2024 celebrada el dissabte 19 d'octubre de manera telemàtica

Nou punts configuren l'Ordre del Dia de l’Assemblea General Ordinària d'aquest 19 d'octubre. En una convocatòria telemàtica, hi estan citats 4.331 socis i sòcies.

El minut a minut:

18.55 h. Finalitza l'Assemblea, amb les paraules d'agraïment de Joan Laporta a tots els assistents i tots els que han fet possible la celebració d'aquesta. Sona l'himne del FC Barcelona com a comiat.

18.28 h: Comencen les preguntes de manera presencial.

17.30 h: Comencen les preguntes per videoconferència.

17.15 h: Comença el novè i últim punt de l'ordre del dia, el torn obert d'intervencions.

17.10 h: Deco sobre la decisió d'apostar per Flick: "Sabíem que havíem de prendre decisions a nivell de sortides i d'entrades per garantir la competitivitat de la plantilla. Calia coratge i que l'entrenador ho cregués. A més de creure cal fer-ho i l'entrenador és una part principal en aquest procés”.

17.05 h: "El nostre objectiu és la base de l'equip format per jugadors de la casa i gent amb ganes de triomfar, com passava a la meva època de jugador. Això és el que volem aconseguir".

17.00 h: Pren la paraula el director esportiu, Deco, per exposar un informe esportiu.

16.55 h: Les declaracions més destacades de Yuste:

"Deco ens va recomanar fitxar Hansi Flick, una persona treballadora i humil".
"Des del primer dia que vam tornar hem treballat perquè La Masia torni a bategar".
"No ha estat un any bo, però treballant podem arribar a aconseguir allò que vam tenir".

16.48 h: Rafa Yuste pren la paraula: "Abans de començar la meva exposició, permeteu-me que recordi una figura que ha deixat una empremta inesborrable a la història del Barça, Johan Neeskens".

16.42 h: Iniciem el punt vuit de l'ordre del dia, "Propostes de socis i sòcies". Com que no n'hi ha hagut cap, passem directament a les exposicions del vicepresident Rafa Yuste i el director de futbol Anderson Luís de Souza, 'Deco'.

16.40 h: Pren la paraula Valero Rivera: “Ho agraeixo de tot cor. Per mi és un gran honor, com a jugador, com a entrenador. Sempre he estat lligat al Barça".

16.35 h: ✅ Aprovada la distinció de Valero Rivera López com a Membre d’Honor de la Secció d’Handbol, amb 360 vots a favor, 10 en contra i 7 en blanc.

16.18 h: A continuació es procedeix a passar al setè punt de l'ordre del dia. La Junta Directiva proposa com a Membre d’Honor de la Secció d’Handbol Valero Rivera López.

16.10 h: Elena Fort sobre el Palau Blaugrana: "Estem acabant el projecte constructiu. Al primer-segon semestre de l'any que ve podrem mostrar el projecte, dut a terme per l'arquitecte Gascón. L'inici començarà condicionat a quan acabi l'Spotify Camp Nou".

16.05 h: Passem al sisè punt de l'ordre del dia. La vicepresidenta, Elena Fort, pren la paraula per explicar la situació actual i les pròximes fites de l'Espai Barça.

15.57 h: Pren la paraula Ramon Estebe en el seu primer discurs com a Síndic dels Socis i Sòcies.

15.49 h: Torn per a Joan Manuel Trayter que, després de 10 anys i conforme als Estatuts del Club, deixa de ser Síndic. Exposa el seu informe sobre el balanç de la temporada 23/24.

15.46 h: El portaveu de la Junta Directiva, Josep Cubells, informa que, després del vuitè punt de l'ordre del dia, el vicepresident Rafa Yuste i el director de futbol Anderson Luís de Souza, Deco, exposaran un informe esportiu. 

15.43 h: ✅ Superades les 3/5 partits dels vots, queda ratificat Ramon Estebe i Blanch com a Síndic dels Socis i Sòcies, amb 225 vots a favor, 12 en contra i 29 en blanc.

15.30 h: Es reprèn l'Assemblea General Ordinària. Ho fa amb el quart punt de l'ordre del dia: ratificació, si escau, del Síndic dels Socis i Sòcies, designat de conformitat amb el que preveu l’article 57.2 dels Estatuts. Posteriorment serà el torn de l'informe del Síndic; la informació sobre la situació actual i les properes fites de l'Espai Barça; la distinció com a Membre d'Honor de la Secció d'handbol al Sr. Valero Rivera López; les propostes dels socis i sòcies; i el torn obert d'intervencions.

ℹ▶ Els socis i sòcies compromissaris diuen sí als números que ha presentat la Junta Directiva. Llum verda, doncs, als números del curs passat i al pressupost d’aquest curs.

14.30 h: Pausa per dinar. L'Assemblea es reprendrà a partir de les 15.30 hores amb la ratificació, si escau, del Síndic dels Socis i Sòcies.

14.28 h: ✅ Aprovat el pressupost de la temporada 24/25, amb 409 vots a favor, 75 en contra i 28 en blanc.

14.15 h: I ara sí, comença la votació. D'aquí una estona en sabrem els resultats.

13.58 h: Comença el torn de preguntes dels compromissaris i compromissàries sobre aquest punt de l'ordre del dia.

13.50 h: Torn per a Carme Hortalà, vicepresidenta de la Comissió Econòmica, que presenta el seu informe sobre el pressupost de la temporada 25/26. 

13.45 h: Ferran Olivé explica detalladament els punts del pressupost de la temporada en curs. La previsió del Club és la de repetir un tancament de l’exercici amb un resultat ordinari positiu de 5 milions d’euros, assegurant així una generació d’EBITDA positiva que permeti consolidar les bases per a la temporada 2025/26, on s’ha de desplegar extensivament la nova estructura de generació d’ingressos derivada del nou Spotify Camp Nou. Segueix la seva presentació a Barça One. 

13.39 h: ✅ Aprovats els resultats econòmics de la temporada 23/24, amb 452 vots a favor, 156 en contra i 25 en blanc. Ara serà el torn del tercer punt de l'ordre del dia: informe i aprovació, si escau, del pressupost de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2024/25.

13.23 h: Comença la votació de la liquidació dels resultats econòmics de la temporada 23/24. 

13.15 h: S'informa que actualment hi ha 927 socis i sòcies compromissaris. Aquest és el rècord d'assistència en una Assemblea Telemàtica. 

12.25 h: Torn ara per a les preguntes dels socis i sòcies compromissaris. Posteriorment serà el moment de la votació. Actualment hi ha 896 compromissaris i compromissàries. 

ℹ▶ Aquí et deixem el resum de l'Informe del President, el discurs amb què Joan Laporta ha iniciat l'Assemblea General Ordinària.

 

12.04 h: Abans de la votació, la vicepresidenta de la Comissió Econòmica, Carme Hortalà, fa el seu informe sobre la liquidació de la temporada 23/24. El podràs escoltar a Barça One. 

11.57 h: Com ha comentat el president Laporta en la seva intervenció, ara el tresorer de la Junta Directiva explica que ha estat també molt important la rebaixa de 170 M€ de la massa salarial (de 670 M€ a poc més de 500 M€). Aquesta rebaixa torna a situar el Club dins de les ràtios recomanades per la UEFA: massa salarial sobre ingressos recurrents entre el 55 i el 70%. 

11.50 h: Ferran Olivé explica que el Barça ha tancat l'exercici de la temporada 23/24 amb 12 milions d'euros de beneficis ordinaris, malgrat que jugar a l’Estadi Olímpic comporta una reducció d’ingressos ordinaris de més de 100 milions d'euros l’any. Sobresurten el rècord històric d’ingressos procedents de patrocini (més de 210 milions d'euros), el rècord en facturació de la filial de marxandatge BLM (110 milions d'euros) i els beneficis provinents del traspàs de jugadors, així com un reajustament del dèficit de les seccions. Olivé, però, també explica que, tot i que el resultat ordinari és positiu, el Club tanca el resultat consolidat 2023/24 amb un resultat net de -91 milions d’euros. Pel que fa a aquests resultats extraordinaris, el motiu és que el Club ha procedit a deteriorar una sèrie de comptes a cobrar derivats de les accions de la societat Bridgeburg Invest, S.L., a causa de l’impagament per part d’alguns dels socis inversors involucrats. En compliment del Pla General Comptable, el Club ha de registrar aquest potencial impagament per principi de prudència, sense renunciar en cap cas a cobrar-ho igualment en el futur i/o a dur a terme les accions que es requereixin.

11.22 h: Finalitza així l'Informe del President. I el secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, informa que hi ha 807 socis i sòcies acreditats. Ara serà el torn de Ferran Olivé, tresorer del FC Barcelona, ​​que presentarà la liquidació de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2023/2024. Segueix-la en directe a Barça ONE.

11.20 h: "Per fer front a tots els reptes que ens deparen com a Club, avui és molt important la vostra aprovació de l’exercici econòmic de la temporada passada i del pressupost de la present temporada. Ho demanem per a estabilitat institucional, la clau de la fortalesa del Club, i per continuar, tots junts, aixecant el Barça, el millor club del món".

11.15 h: "Tornem a ser un club admirat i estimat arreu pel que som. El Barça torna a ser el centre emocional de les nostres vides. I la clau per aconseguir-ho ha estat la unitat de tots els barcelonistes".

11.06 h: "Tancar la temporada 2023/24 amb resultats ordinaris positius i presentar un pressupost per a la temporada 2024/25 que doni continuïtat a aquesta fita és una extraordinària notícia que arriba a les portes del 125è aniversari del Club i de la tornada a l’Spotify Camp Nou. És un èxit col·lectiu del FC Barcelona".

10.56 h: "Des de l’àrea esportiva, amb Deco al capdavant, s’ha realitzat una rebaixa de la massa salarial esportiva de 170M M€, passant de 670 M€ a poc més de 500 M€, que ens situa dins de les ràtios recomanades per la UEFA, mantenint el nivell competitiu, rejovenint un equip que té molt més valor de mercat que fa tres anys i estructurant la plantilla amb sous de mercat".

10.54 h: "En l’aspecte econòmic, estem sanejant l’economia del Barça en el mínim temps possible sense demanar als socis i les sòcies que es rasquin la butxaca i sense posar en risc el model de propietat associativa. Tot i el fet de jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que ha comportat una reducció d’ingressos ordinaris de més de 100 M€ l’any, el resultat ordinari de l’exercici 2023/24 confirma les previsions de beneficis ordinaris positius, que són de 12 M€. Això significa que es cicatritza la ferida que sagnava des de la temporada 2017/18 tancant els exercicis econòmics amb pèrdues recurrents".

10.52 h: "Crèiem que calia donar un nou impuls al projecte esportiu. Amb una base de jugadors fets a la Masia, eix vertebrador del projecte esportiu, juntament amb jugadors que acumulen talent i experiència i de la mà del nostre entrenador, Hansi Flick, estem convençuts que arribaran els èxits esportius".

10.45 h: "Havent superat clarament l’equador del mandat de l’actual Junta Directiva que tinc l’honor de presidir puc dir-vos, amb tota rotunditat, i també amb molt d’orgull, que s’ha treballat molt i bé per retornar el Barça al lloc que es mereix, al lloc que us mereixeu. Ens sentim més forts, més convençuts i més determinats que mai a culminar la recuperació del Club en tots els seus àmbits. El camí encara no l’hem culminat i encara hi ha molta feina a fer, però vull posar en valor la tasca realitzada". 

10.42 h: Ara sí, torn per al primer punt de l'ordre del dia: L'Informe del President.

 

10.38 h: El president Joan Laporta pren la paraula. Abans d'iniciar el seu discurs, sonarà el Cant dels Ocells per recordar tots els barcelonistes traspassats durant aquest any. 

10.30 h: Comença l'Assemblea General Ordinària. Sona el Cant del Barça i els membres de la Junta Directiva prenen posició. El secretari de la Junta, Josep Cubells, informa del procediment de l'Assemblea. A les 10.25 hores hi havia 561 socis i sòcies acreditats.

10.00 h: El secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, informa que, com que no hi ha suficient quòrum en primera convocatòria, l'Assemblea s'emplaça perquè comenci a les 10.30 hores, en segona convocatòria. 

9.00 h: Bon dia, culers! La primera convocatòria d'aquesta Assemblea és a les 10 hores i, la segona, a les 10.30 hores. Recorda que si ets soci o sòcia compromissari pots participar a través d'aquest enllaç:

A continuació repassem l'ordre del dia:

  1. Informe del President.
  2. Informe i aprovació, si escau, de la liquidació de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2023/2024.
  3. Informe i aprovació, si escau, del pressupost de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2024/2025.
  4. Ratificació, si escau, del Síndic dels Socis i Sòcies, designat de conformitat amb el que preveu l’article 57.2 dels Estatuts.
  5. Informe del Síndic dels Socis i Sòcies.
  6. Espai Barça. Situació actual i properes fites.
  7. Distinció, com a Membre d’Honor de la Secció d’Handbol, al Sr. Valero Rivera López de conformitat amb el que preveu l’article 17è dels Estatuts.
  8. Propostes de socis i sòcies d'acord amb el que estableix l'article 20.11 dels Estatuts.
  9. Torn obert d'intervencions.
Més notícies aquí