Local

Joan Laporta: “La Junta Directiva i qui us parla ens sentim més forts, més convençuts i més determinats que mai a culminar la recuperació del Club en tots els seus àmbits”

El president transmet il·lusió en un discurs en què destaca la força de La Masia i la recuperació econòmica com les millors notícies de l’últim any

L’informe del president Joan Laporta ha obert l’Assemblea General Ordinària de Socis i Sòcies del FC Barcelona, com és preceptiu. Joan Laporta ha repassat la situació general del Club, fent especial èmfasi en la bona resposta que, de nou, ha donat La Masia amb els jugadors que han reforçat el primer equip, el benefici ordinari assolit el curs passat, tot i haver de jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, la rebaixa salarial aconseguida sense perdre el nivell competitiu i la il·lusió que suposen el retorn a l’Spotify Camp Nou i la celebració del 125è aniversari.

Joan Laporta ha destacat, d’entrada, que el model d’Assemblea telemàtica és el més sostenible econòmicament, el més participatiu i el més universal. El president considera, per altra banda, que, després d’haver superat la meitat del seu mandat, el Club es troba en un moment molt millor que quan va ser escollit, l’any 2021, i en aquest sentit assegura que ell i la seva Junta Directiva se senten forts, convençuts i determinats a continuar pel mateix camí per tal de recuperar el FC Barcelona en tots els àmbits.

“Ens vau fer confiança per recuperar l'economia del Club; per recobrar l'ordre i el prestigi institucional; per tirar endavant l’Spotify Camp Nou i per enfortir La Masia com a eix central del nostre projecte esportiu. Això és el que hem fet, és el que estem fent i és el que continuarem fent amb determinació i professionalitat si ens continueu fent confiança”, ha dit el president Laporta, que després ha assegurat: “La Junta Directiva i qui us parla ens sentim més forts, més convençuts i més determinats que mai a culminar la recuperació del Club en tots els seus àmbits”.

El compromís dels socis i sòcies ha estat, segons Laporta, decisiu per a la recuperació del Club assolida durant les últimes temporades. Per això s’ha mostrat especialment agraït als qui, al seu parer, han sostingut el Barça en els moments més difícils de la història. “Jo soc del parer que al llarg de la seva història els que sempre heu aguantat el Club sou vosaltres, els socis i sòcies del Barça, perquè el Barça és vostre, us l’estimeu i sou qui més enteneu quan cal donar més suport i estabilitat a l’entitat, sobretot en moments de màxima dificultat”, ha dit el President.

La Masia ha tornat a respondre

En l’àmbit esportiu, el president ha justificat el nou impuls que ha volgut donar amb el canvi d’entrenador i l’arribada de Hansi Flick. I ha apostat per què arribaran nous èxits esportius gràcies a l’equip que s’està construint amb una base de futbolistes formats a La Masia, juntament amb jugadors que acumulen experiència i talent. Laporta s’ha mostrat molt satisfet de la plantilla d’aquesta temporada, de la feina de Flick i també de Deco, de qui ha destacat que hagi aconseguit rebaixar la massa salarial mantenint la competitivitat de la plantilla i rejovenint el grup. En aquest sentit, el president Laporta ha volgut posar en valor també la feina realitzada per Xavi però ha dit que en aquell moment entenien que s’havia de fer "un canvi i un impuls esportiu al primer equip”.

La temporada perfecta de l’equip femení i la Champions guanyada per l’equip d'handbol han estat també destacats per Joan Laporta, que s’ha enorgullit de presidir el club de les 48 Copes d’Europa.

Rècords en facturació i beneficis ordinaris

Joan Laporta ha repetit, un cop més, que mentre ell sigui president, el FC Barcelona serà propietat dels seus socis i sòcies i ha assegurat que el Club ha aconseguit estabilitzar-se en el terreny econòmic. En aquest sentit, ha subratllat que, tot i haver de jugar a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, fet que ha comportat una reducció d’ingressos ordinaris de més de 100 M€ anuals, el resultat de l’exercici 2023/24 és de 12 M€ de beneficis. El que significa que, per primera vegada des de la temporada 2017/18, el Barça ha tancat l’exercici sense pèrdues.

El president ha parlat també de les “palanques” que va haver d’activar la seva Junta Directiva per tal de reforçar l’equip, que acabaria guanyant la Lliga 22/23, i per fer front als pagaments més urgents sense necessitat que la situació fos assumida pels socis i sòcies del Club. Per altra banda, també en l’àmbit econòmic, ha xifrat la rebaixa de la massa salarial aconseguida amb Deco al capdavant de l’àrea esportiva: de 670 M€ a poc més de 500 M€. També ha posat l’ull en els ingressos i en el rècord històric en patrocinis, amb més de 210 M€, que tot fa pensar que anirà en augment, així com en el rècord de facturació de marxandatge, de la mà de BLM, arribant quasi als 110 M€.

Barça Vision

Pel que fa al negoci digital del Club, Joan Laporta assegura que, segons les previsions dels professionals del sector, li cal un procés de maduració, i que l’impagament d’alguns dels inversors ha fet que el Club deteriori un seguit de comptes a cobrar derivats de les accions de Barça Vision. El Club ha registrat aquest potencial impagament per principi de prudència, sense renunciar al seu cobrament, i això ha portat a un resultat net de -91 milions. 

Quant a les excepcions dels auditors, Laporta ha assenyalat que en cap cas obliga a reformular els comptes, i considera que hi ha motius que justifiquen el valor actual de la companyia, com la inversió que va fer la corporació Aramark aquest estiu.

En aquest sentit el president ha dit que “el negoci tecnològic és molt nou i és unànime que en el futur hi estem tranquils perquè el futur serà una de les principals fonts d’ingressos del Club”.

Il·lusions de present i de futur a l'Spotify Camp Nou

Pel que fa al futur Spotify Camp Nou, el president ha parlat de somni col·lectiu del barcelonisme i ha destacat el coratge de la seva Junta Directiva per activar les obres i perquè aquesta mateixa temporada es pugui tornar a casa. Els actes del 125è aniversari del Club també han estat motiu de comentari per part de Laporta, que ha reforçat el seu discurs parlant d’il·lusions i d’emocions.  “El Barça torna a ser estimat i admirat per tot el món pel que som, pel que fem i per com ho fem”, ha dit el president.

Joan Laporta ha tancat el seu discurs fent una crida a la unitat i a l'estabilitat institucional. “Hem de lluitar contra els que no volen que anem bé. Lluitem contra els que ens apel·len amb el cas Negreira, que cada vegada que anem bé, treuen aquest tema. Per defensar-nos hem de ser valents i hem de mostrar-nos forts" i, en aquest sentit, el president Laporta ha afirmat que no comparteix els “vaticinis apocalíptics, perquè això demostra feblesa, i el que hem de fer és estar forts”.

 

Més notícies aquí