Local

Un Clàssic per a trencar ratxes

El duel al Bernabéu és una gran oportunitat perquè els blaugrana capgirin algunes ratxes històriques aprofitant el seu gran estat de forma

Arriba el primer Clàssic de la temporada, i ho fa en un gran moment per als interessos del FC Barcelona. Els de Hansi Flick saltaran a la gespa del Santiago Bernabéu com a líders de la Lliga, i després d’haver esclafat tot un Bayern en una nit màgica de Champions a l’Estadi Olímpic. Sembla, doncs, un bon context per a afrontar un duel contra el màxim rival històric. I, sembla, doncs, un bon moment per a poder trencar algunes de les dinàmiques històriques que afavoreixen l’optimisme merengue.

Bayern resolt, toca el Madrid

Més encara després de desfer-se de la seva bèstia negra europea, contra qui havia perdut els seus últims sis partits, i sense poder ni tan sols marcar un gol en els darrers quatre. Un cop acabada amb aquesta mala ratxa, toca afrontar-ne alguna més.

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra entrades

Perquè, tot i que el Barça és líder de la Lliga per mèrits propis, amb 27 punts dels 30 possibles, els blancs encara no han perdut cap partit a la Lliga, ja que els sis punts que s’han deixat pel camí han vingut de tres empats a Mallorca, Las Palmas i al camp de l’Atlètic de Madrid. De fet, els merengues acumulen 42 partits seguits sense perdre a la Lliga des que caiguessin en el derbi contra l’Atlètic de Madrid (3-1) del 23 de setembre de l’any passat.

Evitar que igualin un Barça històric

De fet, si el Barça és capaç de guanyar aquest dissabte evitaria que aquesta xifra arribés a 43, amb la qual empatarien el millor registre històric de partits seguits invictes a la Lliga, en possessió del Barça entre 2017 i 2018. I, si agafem les seves dades com a locals, fa 29 partits de Lliga que no cauen al Bernabéu, des d’un Madrid 2-3 Vila-real del 8 d’abril de 2023.

Flick, i l'exemple del 'Tata'

Des d’aquell dia, 25 victòries i 4 empats. A la mà dels homes de Flick està la possibilitat de frenar-ho aquí. A títol individual, el mateix tècnic blaugrana té l’oportunitat de trencar el registre que diu que els últims cinc entrenadors del Barça van perdre el seu primer Clàssic. Ni Xavi, ni Koeman, ni Setién, ni Valverde  ni Luís Enrique van evitar la derrota en el seu primer Clàssic, ja que cal retrocedir fins al ‘Tata’ Martino, amb un 2-1 del 2013.

Tot i que aquestes dades no afavoreixen massa els culers, el que sí que ho fan són els dos mesos de competició oficial d’aquesta temporada. Flick ha construït un equip valent, desacomplexat i que no sembla estar gens ancorat en el passat. Passi el que passi, el Barça ha demostrat tenir arguments més que de sobra per a guanyar a qualsevol equip, també al Reial Madrid.

Més notícies aquí