Local

Barça – Asvel Villeurbanne: Aquesta va per tu, Nico (90-83)

Els blaugranes sumen la quarta victòria consecutiva a la competició europea en un duel on el combinat francès els ha fet suar

Encara que sigui sense dominar ni mostrar un gran espectacle, les victòries treballades també valen. El Barça ha guanyat a l'Asvel Villeurbanne (90-83) en un partit tèrbol dels culers que s'han aconseguit imposar malgrat les adversitats. També ha sigut un duel marcat per l'absència de Nico Laprovittola. Després de confirmar-se la ruptura al lligament encreuat anterior i la lesió del menisc extern del genoll dret, el d'avui era el primer xoc sense el base i l'equip i el Palau l'han homenatjat abans de l'inici de l'enfrontament.

Els jugadors han sortit a pista amb una samarreta amb el lema "Dale, Lapro!" i abans de la presentació de l'equip, el Palau s'ha fos en un fort aplaudiment cap a l'argentí.

De menys a més

L'ASVEL Villeurbanne ha començat molt endollat el duel. Durant els primers només hi ha hagut un equip a pista, ja que els culers no han pogut plantar cara a un combinat francès que ha estat molt sòlid tant en atac com en defensa (6-12, Min 5). Els de Peñarroya, però han començat a carburar i a les acaballes del quart, amb un parell de triples de Satoransky i Abrines han empatat el marcador (17-17). Al final del període, De Colo ha decantat la balança cap al cantó rival amb un llançament de tres (17-20).

El segon quart ha començat amb una altra energia. Des de l'inici els blaugranes han estat molt més atents i això els ha permès mantenir-se dins del partit. De fet, pràcticament al final del temps, el Barça ha aconseguit posar-se per davant en el marcador per primer cop des de l'inici del duel (36-35, Min 18). Malauradament, ha estat un domini momentani, ja que finalment, els francesos han marxat a vestidors per davant (43-44).

Treballen el triomf

A la represa, Barça i Asvel han protagonitzat un ball de bastons per decidir qui s'encarregava de liderar el marcador. El període ha anat a moments, però no s'ha acabat de veure un dominador clar a pista. El conjunt barceloní ha tingut l'oportunitat per començar a obrir escletxa quan han aconseguit el + 5 (52-47, Min. 23), però avui, els culers no tenien el dia. A mesura que passaven els minuts, l'equip de Pierric Poupet creia més en la victòria i això, juntament amb la presència d'alguns aficionats francesos al Palau, els han donat ales per afrontar el darrer quart amb l'esperança intacta (69-69).

El Barça, però ha començat el darrer quart amb una mica més d'empenta. Dues accions de caràcter de Dame Sarr al final del tercer quart han fet vibrar al Palau que ha esperonat l'equip per buscar la victòria. El jove base ha contagiat d'energia a l'equip i als culers que tot i els entrebancs, s'han acabat emportant un duel que s'ha decidit en un últim període frenètic. En els últims minuts els blaugranes han estat més encertats i això els ha permès obrir una petita escletxa a tres minuts pel final (86-81). Cinc punts que han donat aire al conjunt de Peñarroya i que han estat determinants per acabar segellant la quarta victòria europea consecutiva.