Local

Barça - Impulse Guadalajara: No afluixen (49-33)

El Barça es desfà del Guadalajara per a tancar una gran setmana al Palau i arribarà líder al derbi contra el Granollers

Nova victòria del Barça a la Lliga Plenitude Asobal. Ara, la sisena en sis jornades per a seguir el camí perfecte a la competició domèstica i demostrant que tot i les grans victòries europees, els de Carlos Ortega no abaixen el peu de l'accelerador, i que les rotacions funcionen a la perfecció, també per a desfer-se amb comoditat de l'Impulse Guadalajara (49-33).

Aquest cop, el tècnic blaugrana ha donat descans a Nielsen, Frade i Richardson, i les alternatives han estat a l'altura. Però, abans del partit, s'ha dedicat un moment per a retre homenatge a la figura d'Albert Alabedra, membre de la Comissió Esportiva del Club des del 2003 al 2010, amb un respectuós minut de silenci. Ja amb el partit en joc, els manxecs han resistit l'intercanvi de cops en els primers minuts, concretament fins al 4-4. A partir d'aquell moment, el Barça s'ha posat per davant en el marcador i ja no han deixat anar un avantatge que només ha fet que incrementar-se.

Debut per la porta gran

En una primera part força coral, un dels noms més destacables ha estat el del debutant Miguel Ángel Martín. El lateral dret canari va arribar a la base blaugrana la temporada 2022-23, procedent del San José Obrero, i encara forma part de l'equip Juvenil. Ortega l'ha introduït en una de les primeres rotacions i ha fet evident la seva personalitat. La primera que ha tingut se l'ha jugat, i ha anat cap a dins, i no seria l'única, ja que ha acabat amb nou gols en 11 intents. Grandíssim debut. El Barça, per la seva banda, anava posant els fonaments per a assegurar-se una victòria que al descans ja semblava gairebé assegurada (24-17).

La segona part, de tràmit

I, per si quedava algun dubte, els culers han accelerat encara més en els primers minuts de la represa. En defensa, i en atac, fins a aconseguir un parcial de 8-1 que ha obert la porta a repartir encara més els minuts, també a la porteria. Sota pals, Filip Saric ha agafat el relleu de Gonzalo, i ha tingut diverses bones intervencions en les primeres accions. Així, amb el partit més que decidit, la segona meitat s'ha desenvolupat sense massa sobresalts per a acabar de segellar un triomf que reequilibra les forces.

Al derbi com a líders

Perquè així, el derbi del cap de setmana vinent a Granollers (03/11) es viurà amb els blaugrana com a líders i els vallesans com a segons, a un punt però amb un partit més. Abans, però, els culers buscaran seguir invictes a la Champions League vencent en la seva visita a Nantes del proper dia 31 (20.45h).

Fitxa del partit

Barça: 49
Guadalajara: 33

Barça: Gonzalo (0), Janc (4), Mem (6), Carlsbogard (1), Javi Rodríguez (5), Palomino (3) i Wanne (4) - set inicial - Bazán (3), Ariño (5), N'Guessan (3), Aleix (2), Petrus (0), Miguel Ángel Martín (9), Makuc (3), Cikusa (1) i Saric (0).

Impulse Guadalajara: Nico García (0), Poveda (0), Sladkowski (5), José Luís Román (2), Mielczarski (2), Moreno (2) i Palacios (0) - set inicial - Lombardi (1), Gorostidi (3), Falcón (1), Dorado (6), Simón (5), Serradilla (6), Jodar (0), Lantz (0) i Blanco (0).

Parcials: 3-4, 8-5, 14-9, 17-11, 20-13, 24-17 / descans / 27-18, 32-18, 35-23, 39-23, 43-27, 49-33.

Àrbitres: Josep Millán Cazorla i Roland Sánchez Bordetas.