Local

Reial Madrid - FC Barcelona: Viva la vida! (0-4)

Els de Hansi Flick han obert una distància de sis punts al capdavant de la Lliga després d'una victòria de resistència i d'equip amb energia guanyadora

Aquest 26 d'octubre de 2024 hi ha la lluna plena blaugrana. I el paradís també és blaugrana. Perquè el FC Barcelona de Hansi Flick s'ha emportat el Clàssic del Santiago Bernabéu per 0-4. Hi havia ganes d'una victòria culer davant l'etern rival i al seu estadi. Hi havia ganes de deixar enrere les tres derrotes de la temporada passada. Lewandowski, amb un doblet, Lamine Yamal, que continua fent història, i Raphinha, que està amb guspira, han estat els autors d'una nit per cridar: Viva la vida!

De vegades, si una cosa funciona, cal donar-li continuïtat. Així ho ha fet Hansi Flick amb l'alineació dibuixada al Santiago Bernabéu, la mateixa que va injectar d'energia el barcelonisme en el triomf contra el Bayern de Múnic. Però Iñaki Peña, Cubarsí, Balde, I. Martinez, Pedri, Lewandowski, Raphinha, Fermín, M. Casadó, Lamine Yamal i Kounde han maldat per trobar el seu lloc sobre el verd. Perquè el Reial Madrid ha monopolitzat els ànims. A poc a poc, ha semblat que el FC Barcelona s'ha anat despertant per recompondre's i recuperar, per instants, la identitat de les darreres jornades.

Ensurt local

Sense por d'augmentar constantment els fores de jocs locals, vuit en la primera meitat, els de Hansi Flick han resistit valents a les envestides. Amb el 13 i de groc, el porter barcelonista ha deixat enrere les supersticions escèniques i s'ha mostrat concentrat per viure ben a prop de l'abisme. Sensació d'infern que s'ha viscut amb un aparent vàlid 1-0 de Mbappé. De nou, les línies avançades de la rereguarda barcelonista han fet de salvavides i han negat la celebració rival. Aquesta vegada amb suspens i després de la intervenció del VAR.

Lamine Yamal, Lewandowski, Pedri i Iñigo Martínez han estat a punt de trencar el sostre. Sacsejada de les estadístiques ofensives momentànies, ja que en la primera part s'han mostrat borrosos en la zona ofensiva. Foscor atacant dibuixada per la manca de finor en l'última passada i que ha contrastat amb el perseverant treball defensiu allunyat de la porteria pròpia i amb l'encert de la segona meitat. 

Lewy brilla en dos minuts...

Perquè els blaugranes han sortit amb una altra cara. El 10 sempre porta alegries al barcelonisme. I aquesta jornada 11 ha estat l'origen del canvi del FC Barcelona en el Clàssic. Robert Lewandowski ha fet créixer els camps de flors i posar la sonoritat al Santiago Bernabéu al minut 10. No una vegada, sinó dues. Dos gols més per al Pitxitxi de la Lliga en un tancar i obrir d'ulls. Primer, Casadó, que debutava en un Clàssic, l'ha deixat sol davant Lunin i la seva definició ha estat excelsa. Després, Balde li ha servit una centrada mil·limètrica perquè un àngel aparegués amb un cop de cap imperial. Combinar joventut i experiència també fa rutllar aquest equip.

... Iñaki Peña sosté el 0-2 i propulsa el 0-3

Tots aquests bons moments, bons sentiments han tingut embranzida. Més quan Iñaki Peña ha aturat dos un u contra u davant Mbappé. Espurna blaugrana que no ha deixat d'enlluernar amb la manca d'efectivitat que s'ha alineat amb la bota del golejador de la nit. Quasi incomprensiblement, el davanter polonès no ha allargat el seu catàleg dues vegades més. Pal i pilota als núvols per amagar l'encert del 0-2. Vaivé d'aproximacions que ha reafirmat el context més obert de Clàssic, que l'aplom de Dani Olmo ha intentat frenar amb la seva qualitat. 

Era clar que algun gol més s'acabaria veient. No podia ser un altre que un nen que està tocat per una vareta màgica, Lamine Yamal. Per un nen que no es cansa de trencar rècords. Per un nen que buscava el seu primer gol en un Clàssic. Per un nen que anhelava la seva primera victòria en un Clàssic. Per un nen que ha enamorat al barcelonisme, si encara es pot més, amb el 0-3. Obert amb una passada del 13 groc i enaltit per Raphinha i Lewandowski. 

Vols la samarreta de Lamine Yamal?
Llueix l'equipació del futbolista de La Masia que enamora a propis i estranys
COMPRA-LA!

Raphinha tanca la lluna plena blaugrana

Sens dubte, que el FC Barcelona ha pogut cridar als quatre vents el Viva la vida! de Coldplay en aquest Clàssic. Perquè la felicitat s'ha allargat amb un altre futbolista que està amb la fletxa cap amunt. Raphinha, amb una vaselina celestial, ha tornat a posar dempeus al públic blaugrana i ha deixat en silenci l'afició del Reial Madrid amb el 0-4. Últim resultat que havia portat un triomf culer en Lliga al Santiago Bernabéu, el passat 20 de març de 2022.

Després d'aquesta victòria, els de Hansi Flick, que s'ha estrenat en un Clàssic com a visitant de manera sublim i fent història en convertir-se el segon entrenador amb millor marcador en la seva estrena lluny de casa, eleven a sis punts el marge amb el Reial Madrid al capdavant de la Lliga. Aquesta nit s'ha sentit ben fort el crit de Visca el Barça!

 

Més notícies aquí