Local

Flick s'estrena al Clàssic amb victòria

Des de l'any 1984 amb Terry Venables cap entrenador debutant en un Clàssic al Bernabéu havia aconseguit guanyar / FOTO: LALIGA

Hans-Dieter Flick ha aterrat de peu al FC Barcelona. L'entrenador alemany ha dotat de personalitat, autoestima i carisma un equip que està mostrant-se molt sòlid, pràcticament imbatible. I que a més suma victòries de prestigi, com la de dimecres passat contra el Bayern o la d'aquest dissabte contra el Reial Madrid, al Santiago Bernabéu, en una nova nit històrica a Madrid. 

El resultat, el 0-4, demostra que aquest Barça va de debò. I no era fàcil, perquè el Madrid venia de remuntar contra el Borussia Dortmund i amb les ganes d'empatar els blaugrana en la classificació de la Lliga. El doblet de Lewandowski i els gols de Lamine Yamal i Raphinha, però, separen els culers fins als 6 punts de marge, després d'11 jornades de Lliga i una nova exhibició del Barça de Flick. 

 

Flick fa història

Guanyar un Clàssic no és fàcil. De fet, dels darrers cinc entrenadors culers, només el Tata Martino, l'any 2013, havia pogut guanyar en el seu primer Clàssic oficial (2-1). Malgrat tot, ho va aconseguir a l'Spotify Camp Nou. I és que encara hem d'anar molts més anys enrere per trobar l'últim entrenador culer que debutava en un Clàssic al Bernabéu i ho feia amb victòria. Es tracta de Terry Venables, quan l'any 1984 va vèncer per 0-3.

I una altra dada de Flick en el seu debut: l'alemany es converteix en el segon entrenador que derrota contundentment el Madrid al Bernabéu en el seu primer Clàssic. El primer i fins ara únic que ho havia fet anteriorment era l'austríac Jack Domby (que es deia realment Richard Kohn), quan va guanyar 1-5 a Chamartín el 1926.

Més notícies aquí