Local

Quatre dades per treure pit

Van ser quatre gols però també hi ha quatre dades (i més) per les quals els culers poden sentir-se orgullosos després de guanyar al Bernabéu

Nits com la d’aquest 26 d’octubre no s’obliden fàcilment. Tot i sumar ja unes quantes golejades al Santiago Bernabéu, el 0-4 assolit sota les ordres de Hansi Flick té un sabor especial. És un triomf que trenca dinàmiques contra l’etern rival, que s’havia imposat en els últims Clàssics, i també el primer per a molts jugadors d’una generació que està destinada a marcar una època a Can Barça.

Sis titulars menors de 22 anys

D’entre totes les dades que deixa una victòria com la d’aquest dissabte, en destacarem quatre. Sí, una per cada gol. La primera no pot ser una altra que la d’un onze inicial amb fins a sis jugadors menors de 22 anys. Cinc jugadors de la Masia (Cubarsí, Balde, Fermín, Casadó i Lamine Yamal) i Pedri van sortir de titulars en un escenari com el del Bernabéu. Per a algun, com Marc Casadó, suposava el seu debut en un Clàssic. I com va passar el dia del Bayern, es va coronar. L’assistència del 0-1 ja és per a tota la vida.

Una setmana per trencar dinàmiques

Feia temps que la culerada no vivia una setmana com aquesta. En tan sols quatre dies el Barça de Flick ha tombat el Bayern i el Reial Madrid de manera consecutiva, marcant quatre gols a cadascun dels rivals. I el més important: han estat victòries transcendents en Champions i Lliga que permeten trencar ratxes molt negatives contra tots dos equips. Contra el Bayern no s’havia guanyat des del 2015, encadenant fins a sis derrotes consecutives. Contra el Reial Madrid la ratxa era ja de quatre desfetes seguides. Punt i final a les dues dinàmiques.

305 gols als Clàssics

Madrid i Barça són els dos equips més grans de la història de la Lliga. Així ho diuen les xifres, que continuen estant enormement igualades en els duels directes. En victòries mana el Reial Madrid (101 a 105) després d’una ratxa força negativa per als culers en els últims anys però en gols marcats el 0-4 al Bernabéu ha permès els culers capgirar la truita i situar-se com l’equip més golejador a la història dels Clàssics lliguers (305 a 304).

No et perdis els propers partits a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Vine a veure el Barça de futbol masculí en directe.
Compra entrades

El rècord seguirà sent culer

No deixa de ser un rècord més, però el FC Barcelona continuarà conservant en solitari la marca d’equip amb més partits consecutius sense perdre a la història de la Lliga. Són les  43 jornades que va signar sense derrota entre les temporades 2016/17 i 2017/18. El Reial Madrid en duia 42 sense derrota i una victòria o un empat al Clàssic l’hagués permès igualar un rècord que, de moment, seguirà sent exclusivament culer.

 

Més notícies aquí