Local

Industrias Santa Coloma - Barça: El derbi s’escapa per la mínima (1-0)

Un gol al minut 1 de l’Industrias decideix el derbi català de futbol sala al Pavelló Nou de Santa Coloma

Després de la victòria in extremis al Palau el passat divendres contra el Manzanares, els de Tino Pérez buscaven sumar una nova victòria a la Lliga. Però no ha pogut ser, perquè l'Industrias Santa Coloma ha guanyat el derbi català amb un gol en el primer minut de joc d'Álex Verdejo. Els culers ho han intentat al Pavelló Nou de Santa Coloma, però la manca d'efectivitat i les bones idees colomenques han evitat que els culers puguin sumar un punt.

El marcador s'obre molt ràpid

Els locals han començat el partit amb les coses molt més clares que els blaugranes, i la prova ha estat que amb només 50 segons de temps jugat els de Xavi Closas ja portaven dos córners. El segon l’ha transformat Álex Verdejo amb una volea que ha servit per obrir la llauna (1-0, minut 1).

El retorn

Amb poc més de quatre minuts de partit, Sergio Lozano ha tornat a la pista un cop superada la lesió. El capità del Barça ha pres la iniciativa i ha finalitzat dues jugades que Borja Puerta ha aturat sense massa complicació.

Al minut 10, després de molta estona de joc sense massa profunditat i poques finalitzacions, Tino Pérez ha demanat un temps mort que ha activat els blaugranes i ha servit per donar pas als millors minuts de joc del partit. Tot i això, Dídac ha estat providencial aturant tots els contraatacs que l’Industrias ha tingut durant aquesta estona.

La pilota segueix sense entrar

A falta de tres minuts, s’han produït unes mans indirectes dins l’àrea dels colomencs. Sergio Lozano s’ha encarregat de trepitjar-la per a Matheus i, tot i que el xut anava entre els tres pals, no ha sumat gol al marcador perquè Corso l’ha tret sobre la línia (min 17). Un minut més tard, i després que l’Industrias acumulés sis faltes, Antonio ha picat el doble penal per intentar igualar el marcador, però ha acabat sent una altra oportunitat que el Barça no ha pogut aprofitar.

No abaixen els braços

La segona part ha seguit la tònica de la primera: un futbol sense massa profunditat i amb finalitzacions molt puntuals, on tant Dídac com Borja Puerta han estat molt encertats. A mesura que passaven els minuts, al Barça li ha calgut pujar la intensitat i el ritme, tant que potser els ha jugat una mica en contra. De fet, a falta de sis minuts i mig ja acumulaven cinc faltes. En aquest moment, Tino Pérez ha decidit treure el joc de cinc amb Fits com a porter-jugador. Amb aquesta acció, el Barça ha guanyat profunditat i ha aconseguit connectar amb el pivot, però aquest no ha pogut girar-se amb èxit. Tot i això, hi ha hagut jugades que han acostat els blaugranes a l’empat, com el pal de Touré quan ha intentat centrar una passada al segon pal (minut 15). Després de diversos atacs jugant de cinc i un pal dels colomencs des del seu camp, Tino ha canviat el porter jugador a Erick per buscar més u contra u, però tampoc hi ha hagut manera de foradar la porteria de Borja Puerta.

S’escapa per la mínima

El bloc baix de l’Industrias ha estat la clau perquè els locals puguin sumar tres punts al Pavelló Nou de Santa Coloma. El Barça, que compta amb moltes baixes, pot destacar positivament el retorn del seu capità, que juntament amb Dídac Plana ha estat dels jugadors més importants del derbi català. Ara, l'equip culer buscarà sumar una victòria el proper divendres, a casa, contra el Sala 10 Saragossa, al Palau.