Curs de Prevenció de Situacions de Risc en l’Esport
Un total de 160 entrenadors del futbol formatiu professional, del futbol formatiu amateur, del futbol femení, de l’FCBEscola, de les seccions professionals i de les seccions amateurs del Club han fet ja el curs de formació de Prevenció de Situacions de Risc en l’Esport, que, organitzat per l’Àrea de Formació de Formadors de Masia 360 que coordina Pere Gratacós, s'està realitzant a l’auditori de la Residència Masia – Centre de Formació Oriol Tort des de fa sis mesos. Aquest curs s’està duent a terme en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Universitat de Vic.
El curs aborda diferents aspectes com poden ser els jurídics i, sobretot, ofereix assessorament i formació en la conscienciació, prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual en contextos esportius. Es tracta, doncs, d’un taller en què no tan sols s’ensenya al participant a identificar situacions d’assetjament sexual en l'entorn esportiu, sinó que els donen les eines necessàries per prevenir-les. El curs té una càrrega lectiva de 7 hores i un contingut docent en què es treballa l’aspecte institucional amb Sabine Paquer, Compliance Officer del Club, i la visió legal amb l’advocat Ramon Arnó.
La importància de les xarxes socials
Les xarxes socials també tenen un paper fonamental en aquesta formació. Els Mossos d’Esquadra imparteixen la conferència Conceptes bàsics sobre l’ús adequat de les xarxes socials en què aborden temes com l’assetjament (ciberassetjament, grooming (s'esdevé quan un adult es guanya la confiança d’un menor a través de les Tecnologies de la Informació amb la intenció d’aconseguir un profit sexual), assetjament sexual, laboral i escolar), imatge i identitat, delictes d’odi i discriminació, sexting (difusió o publicació de continguts explícits de caire sexual, principalment fotografies o vídeos, propis o de coneguts, a través de les xarxes socials), reputació digital, petjada digital i continguts nocius.
Finalment, els diferents tallers del curs, en què s’analitzen casos pràctics, es realitzen amb el Dr. Albert Juncà i la Dra. Montserrat Martín, del Grup de Recerca en Esport i Activitat Física de la Universitat de Vic.
Més notícies aquí