Local

Masia 360, protagonista de la 'Revista Barça'

Inclou una entrevista a Andrés Iniesta, que representa el paradigma del projecte que vol estendre el model formatiu dels futbolistes del Club a tots els seus esportistes i a les persones que els envolten

Una fotografia molt especial il·lustra la portada del proper número de la Revista Barça: Andrés Iniesta, envoltat d’exesportistes del FC Barcelona que avui en dia continuen treballant per al Club en diferents càrrecs, començant pel director executiu, Òscar Grau. Aquesta imatge s’ha escollit per representar la Masia 360, el projecte per estendre el model formatiu dels futbolistes del Club, que avui en dia és una referència al món, a tots els esportistes blaugrana i a les persones que els envolten. Gràcies a Masia 360, en un futur no gaire llunyà cada cop seran més els esportistes que estaran preparats per ocupar càrrecs de gestió al Barça o continuar la seva vida professional més enllà de l’esport vinculats al Club que han defensat als camps de futbol o a la pista del Palau.

Andrés Iniesta, paradigma del model de formació esportiu i humà a la Masia, assegura en una entrevista que es publica en aquest número que en el futur, quan es retiri, voldria seguir vinculat al futbol i al Club, tot i que encara no es planteja quin serà el seu paper. “La Masia m’ha portat a ser la persona i el jugador que sóc avui en dia”, reconeix Iniesta, el qual reflexiona sobre el seu pas per la residència que el va acollir quan va arribar fa 20 anys de Fuentealbilla, quan només tenia 12 anys, i la que està sent la seva trajectòria al club blaugrana.

La REVISTA BARÇA explica als socis amb tot detall el projecte Masia 360, que representa fer un pas més i anar més enllà en l’aposta pel planter que ha convertit al FC Barcelona en una referència a tot el món en la formació d’esportistes i en un model d’èxit. El Club vol estendre aquest model a totes les seccions professionals i a totes les persones que intervenen en la formació de l’esportista en totes les etapes de la seva vida professional.

La publicació oficial del Club també inclou en el seu últim número una entrevista amb Samuel Umtiti per descobrir el costat més personal del jugador francès, que confessa la seva felicitat per haver pogut fitxar pel FC Barcelona. Umtiti explica anècdotes de quan era petit i persones importants del seu entorn descobreixen la personalitat d’un jugador de només 23 anys, però que té les idees molt clares i que demostra una inusual maduresa dins i fora del camp.

El color blaugrana ve de l’escola Merchant Taylors

La revista del Club que arriba als socis aborda altres temes destacats, com l’origen dels colors del Barça, un tema històric que recull el testimoni dels descendents vius dels fundadors del Club. La teoria compartida per Manel Gamper i Michael Witty és que la inspiració dels colors blaugrana prové de l’equip de rugbi de l’escola Merchant Taylors de Crosby (Liverpool), on van jugar els germans Frederick Arthur i Ernest Witty, que van participar en la reunió on es va acordar que els colors del Club fossin el blau i el grana. Aquesta teoria, que també la defensa Manel Gamper, nét del fundador Joan Gamper (els colors també coincideixen amb els del Basilea, equip on va jugar, i això segurament va fer que estigués a favor de la proposta del blau i grana) i ha estat plenament acceptada pel Club, que li dóna ple suport.

Més notícies aquí