Local

El Barça Lassa visita un centre de refugiats sirians a Atenes

Tota l’expedició del Barça Lassa que va viatjar a Atenes va visitar un centre re refugiats en una visita liderada pel directiu Joan Bladé

El Barça Lassa va visitar aquest diumenge al matí, a Atenes, un centre de refugiats sirians. Una antiga escola és el lloc en què viuen aquests nois i noies de Síria, que van rebre una visita molt especial del primer equip del Barça Lassa.

En aquesta trobada els jugadors van interactuar amb els nens i nenes durant uns minuts, obsequiant-los amb dues pilotes signades per tot l’equip, que va ser rebut amb crits de ‘Barça, Barça’ i que va entrar al recinte amb l’himne del Club sonant de fons. Tots ells no podien dissimular l’emoció de veure els jugadors del Barça Lassa.

Aquesta trobada va acabar amb una fotografia de germanor de tots plegats darrere una de les cistelles d’aquesta antiga escola d’un barri d’Atenes.

Joan Bladé, el líder d’aquesta bonica història

El passat més de març, Joan Bladé, directiu responsable de les seccions de bàsquet i handbol del FC Barcelona i metge odontòleg de professió, va ajudar a solucionar el cas d’en Jacoub, un noi algerià que havia estat torturat cruelment i al qual havien arrencat totes les dents. Aquest noi va acabar en un camp de refugiats a Lesbos. A partir d’aleshores i mitjançant una ONG de Barcelona, el directiu barcelonista ha estat col·laborant en un projecte que pugues donar cobertura dental a totes les persones refugiades a Grècia que ho necessitessin.    

Aquest dies, aprofitant que l’equip de bàsquet era a Atenes disputant el Torneig d’Homenatge a Dimitris Diamantidis, el Club, amb la figura de Joan Bladé al capdavant, ha estat visitant diversos camps de refugiats que hi ha a Atenes per valorar la situació. Entre ells, un antic hospital i una antiga escola que ara serveixen com a lloc per acollir a totes aquestes persones. En aquests assentaments hi col·laboren diferents voluntaris que, de forma desinteressada, ajuden en temes tant importants com la logística sanitària o l’alimentació, entre d'altres.

Va ser precisament en un d’aquests centres on Joan Bladé va conèixer la Laila, una voluntària que li va explicar que el seu pare va ser el fundador i Vicepresident actual de la Penya Barcelonista de Tànger. Tant ella com el seu germà li van ensenyar el carnet de l’esmentada penya barcelonista.

Així, en el darrer dia, l’expedició del Barça de bàsquet, un cop l’entrenador i el capità van mostrar la seva predisposició, van visitar a primera hora del matí de diumenge, abans de marxar de nou cap a Barcelona, una antiga escola on hi era un nombrós grup de nens i nenes refugiats.

Bladé considera que aquestes accions tenen més rellevància quan hi ha un Club tant gran com el Barça al darrera: “La força que el nostre Club té arreu del món es va tornar a fer palesa en aquesta visita. En els ulls dels nens podíem veure la gratitud de la nostra visita que malgrat va ser curta, perquè no disposàvem de molt de temps, va servir per arrencar-los més d’un somriure i tornar-los per moments la il·lusió que no tenen en molts casos”.

A més, el màxim responsable del bàsquet blaugrana també creu que “aquest tipus d’accions han de servir per seguir conscienciant la gent, per poder ajudar tots aquests refugiats, ja que malgrat que de vegades sembla, perquè se’n parla menys als mitjans, que hagi davallat, és tot al contrari, continua sent un problema de primer ordre que cal tractar i ajudar de la manera que sigui. Nosaltres només volíem aportar el nostre gra de sorra per donar-los suport”.

Més notícies aquí