Oscar da Silva:

Oscar da Silva: "Hi ha molt pocs pavellons on l'afició sigui tan intensa com la del Palau"

El jugador alemany ha desgranat la seva trajectòria al Barça i com veu l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurolliga contra l'Olympiacos en una entrevista als mitjans del Club

Arriba el tram final de la temporada, amb les últimes jornades de la Lliga Endesa i amb els play-offs de l'Eurolliga a l'horitzó. Precisament, el Palau Blaugrana serà l'escenari dels dos primers partits dels quarts de final de la màxima competició europea contra Olympiacos. Els homes de Roger Grimau confien en l'atmosfera del temple culer per marxar a Grècia amb un bon avantatge a la sèrie.

Complint la seva segona temporada al Barça, Oscar da Silva ha lloat l'afició blaugrana i la seva empenta per ajudar l'equip a arribar a la Final Four de Berlín, el gran objectiu de la temporada. Adaptat de ple dret a Barcelona, l'aler-pivot alemany ha fet una anàlisi del que queda de curs i els seus objectius de futur.

Estàs a la teva segona temporada al Club. Quin balanç faries d'aquests dos anys al Barça?

Ha estat una experiència molt bona per a mi. He après moltíssim a la pista i també he evolucionat fora d'ella com un adult jove. Ho estic passant molt bé aquí a Barcelona, ho passo molt bé amb els companys de l'equip i tinc ganes de començar la part calenta de la temporada.

I la teva adaptació a Barcelona durant aquest temps, com a ciutat? La sents ja com casa teva?

Sí, ja és casa meva. Aquest estiu, quan vaig estar a casa (Alemanya), al final de l'estiu, abans de tornar aquí, em vaig sentir amb moltes ganes de tornar a Barcelona. Crec que això era un molt bon senyal. Em trobo molt bé al meu pis, a la meva zona, i la gent i la ciutat m'encanten.

El Barça sempre és un club amb poc marge d'error i amb la necessitat de guanyar títols. Com afrontes aquesta pressió?

Com a jugador, sempre vols guanyar, això està clar. Però per a mi personalment, és la primera vegada que estic en un Club amb tanta pressió de guanyar. Això també et fa treballar més i lluitar més a la pista per aconseguir el que et demanen.

Precisament, parlant de la teva feina a la pista, Roger Grimau sempre ha dit que ets "un jugador que sempre aporta", tant en atac com en defensa. Què et demana l'entrenador?

Tenim un equip amb moltes estrelles, així que crec que el meu rol és una mica més trobar les meves oportunitats en atac, i després, en defensa, tapar els forats que tinguem. Crec que soc més un glue guy, però en aquest rol també estic evolucionant i en comparació amb fa un any, soc un millor jugador. I això és el que importa, que no segueixis en el mateix lloc, sinó fent passes endavant.

Entrevista_DaSilva-003

I hem vist el millor Oscar da Silva?

Encara no. Amb això que he dit, espero seguir fent passes endavant i que en el futur pugui aportar més i més cada dia, en cada entrenament i en cada partit, i així anirem evolucionant junts.

Aquesta setmana ha renovat Jabari Parker, un company amb qui comparteixes la posició de '4'. Com d'important és per a l'equip?

Crec que és un jugador molt important. Sobretot en atac, de vegades fa coses que penses... Què està fent! (riu). Un tir donant una volta, a una cama... Però la fica. I dius... Uau. És un jugador molt talentós, un dels millors anotadors a l'Eurolliga. Necessitem això d'ell, que tingui la pilota a les seves mans, i quan la té, passen coses bones per a l'equip.

Arriba el tram decisiu de la temporada, tant a la Lliga Endesa, després de guanyar el Clàssic, com a l'Eurolliga, amb l'inici dels play-offs. Com es troba l'equip actualment per afrontar aquest tram final?

Bé. Crec que he vist molt focus i molta concentració en l'equip en els últims entrenaments. La gent sap que ara el marge d'error és encara més petit. Portem algunes bones victòries els últims partits i esperem poder continuar amb aquesta ratxa.

A l'Eurolliga, us enfronteu a Olympiacos als quarts de final. Heu guanyat els dos partits contra ells a la fase regular amb solvència, tant a casa com a fora. Però ara ja no serà el mateix, no?

Clar. Primer, crec que a play-offs el xip d'un equip canvia una mica. I també és veritat que en els dos partits no tenien tots els jugadors sans. També han fitxat un pivot nou durant la temporada que tampoc va jugar contra nosaltres. Crec que ens trobarem un equip potser una mica diferent que l'última vegada. Però clar, hem jugat ja dues vegades contra ells, ens coneixem, i és un equip que s'ha de respectar, però a nosaltres també. Tenim ganes de jugar contra un equip tan bo per avançar a la Final Four.

I per avançar, el Palau serà crucial, especialment en els dos primers partits de la sèrie, o fins i tot en un cinquè. Quin missatge donaries a l'afició de cara a aquests partits?

Primer, que continuïn donant-nos suport com han fet ja durant la temporada. Ens donen moltíssima energia i ajuda molt aquesta atmosfera del Palau. Crec que hi ha molt pocs pavellons on l'afició sigui tan intensa com aquí. Espero que vingui tothom al Palau a gaudir del bàsquet més important de la temporada.

El Palau ha de continuar donant-nos suport com ho ha fet durant la temporada

Oscar da Silva

Passant a un tema més personal, la setmana passada, Nnaji i tu vau estar en el Centre Penitenciari de Joves de Catalunya, amb la Fundació Barça i en un acte conjunt amb l'Eurolliga. Quins són els valors que intentes transmetre fora de la pista?

La cosa maca de l'esport és que t'ensenya moltes coses que també s'apliquen fora de la pista. No només el bàsquet, sinó l'esport en general. Ells (els presos) tenen una professora que els ensenya aquestes coses, com treball en equip, tàctiques, pensar, anticipar coses, respecte... Hi ha molts valors que es poden aprendre de l'esport. És una iniciativa molt maca, ja vaig anar l'any passat per passar l'estona a la presó i ho he volgut fer una altra vegada aquest any. Ho vaig passar molt bé i crec que és una cosa molt maca per als nois.

Canviant ja el Barça per la selecció alemanya. Aquest estiu es disputen els Jocs Olímpics, i en l'última finestra de seleccions vas ser un dels millors de l'equip, per no dir el millor. Estàs il·lusionat d'anar als teus primers Jocs?

Bé, espero anar-hi. Això encara no està clar. Durant la finestra, quasi tots els jugadors que van jugar el Mundial no hi eren, i llavors era un equip una mica diferent per a l'estiu. Però sí, espero anar-hi, tinc moltíssimes ganes de jugar a París aquest estiu.

Entrevista_DaSilva-009

I si jugues a París, després de conèixer la plantilla dels Estats Units... Seria un repte enfrontar-t'hi? Sempre vols jugar contra els millors a la pista?

Segur. Crec que nosaltres fins i tot vam jugar un partit a Londres, abans dels Jocs Olímpics, contra la selecció nord-americana, i això significa que segur que ens hi enfrontaríem. Seria un somni compartir la pista amb jugadors com LeBron James, Stephen Curry o Kevin Durant. Són jugadors que jo he vist des de petit a la televisió jugant a bàsquet, i per això seria increïble aquesta experiència.

I per acabar... Quin és l'objectiu que es marca Oscar da Silva a final de temporada, tant a nivell personal com col·lectiu?

Vull guanyar l'Eurolliga i continuar fent passes endavant amb l'equip i millorant al Barça.

Vull guanyar l'Eurolliga i continuar donant passes endavant amb l'equip i millorant al Barça

Oscar da Silva
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut