Barça - Cartagena: Una pluja de gols que acaba en victòria (8-6)

Festival golejador al Palau que es decanta pel cantó blaugrana, amb gols de Puigvert, Ferrao, Lozano, Antonio, Pito (x2) i Adolfo (x2)

Quina victòria. Ha costat, perquè el Cartagena no s’ha rendit en cap moment, però el Barça de futbol sala ha sumat un triomf molt important, en la jornada de lliga avançada per la disputa de la Final Four de la Champions. Tres punts que permeten al Barça situar-se a cinc del seu perseguidor més immediat, ElPozo Múrcia, encara que té un partit menys i que el recuperarà mentre l’equip de Jesús Velasco sigui a Armènia. Puigvert, Ferrao, Lozano, Antonio i els doblets de Pito i Adolfo han permès neutralitzar el pòquer de gols de Waltinho i les dianes de Tomaz i Lucao.

Ritme golejador altíssim

El Palau Blaugrana ha viscut una autèntica bogeria de gols en una primera part molt intensa i entretinguda. Concretament, fins a 10 dianes han estat celebrades, cinc per bàndol. El Barça s’ha avançat amb totes ells, però el Cartagena, sempre dins del partit, ha pogut empatar cada vegada que ha rebut un cop culer.

Puigvert ha estat l’encarregat d’inaugurar el marcador, després de rematar des del segon pal un córner picat per Touré (1-0, min 3). Tot i que Waltinho ha empatat 40 segons després (1-1, min 4), Ferrao ha tornat a avançar el Barça de penal, amb el seu segon gol d’aquesta temporada (2-1, min 4).

Els següents minuts de joc han passat sense gols, però amb la participació dels cinc jugadors del filial (Touré, Kokoro, Puigvert, Tapias i Roger). Malgrat tot, el pas per l’equador del primer temps ha portat el nou empat de Waltinho (2-2, min 11) que ha desencadenat la pluja de gols. Primer, en un servei en llarg de Dídac, Lozano ha marcat amb una rematada de cap (3-2, min 13). L’empat de Tomaz (3-3, min 14) ha estat contestat per un golàs de falta directa d’Antonio per l’escaire (4-3, min 16), mentre que el tercer gol de Waltinho (4-4, min 18) ha estat deixar enrere per Pito, que ha marcat en el seu retorn després de la lesió que ha anat arrossegant (5-4, min 19). Malgrat tot, en una jugada una mica embolicada, Lucao ha fet el 5-5 (min 20) amb què els dos equips han marxat a vestidors.

Adolfo decideix

Tot i que el descans de la mitja part no ha frenat aquesta tònica viscuda, perquè quan només s’havien disputat els primers cinc minuts de la represa Adolfo ha tornat a avançar el Barça per enèsima vegada (6-5, min 25) i Waltinho ha equilibrat novament l’electrònic en la següent jugada (6-6, min 25), el ritme s’ha frenat.

No obstant, Dídac ha hagut d’intervenir en tres ocasions claríssimes per salvar el gol del Cartagena, que hagués posat els visitants per davant per primera vegada. Això ha permès que, a falta de 4 minuts per al final, una rematada d’Adolfo posés els de Jesús Velasco per davant (7-6, min 36). Aquest cop, i ara sí, ja de forma definitiva, perquè tot i que el Cartagena ho ha intentat de totes les maneres, amb porter-jugador i abocat a l’atac, el Barça ha defensat bé l’atac de cinc i ha sentenciat amb un gol en el darrer instant de Pito (8-6, min 40).

LA FITXA

BARÇA, 8

CARTAGENA, 6

Barça: Dídac, Erick, Touré, Puigvert, Adolfo -cinc inicial- Kokoro, Antonio, Sergio Lozano, Tapias, Pito, Roger, Matheus, Ferrao.

Cartagena: Chemi, Tomaz, Mellado, Darío, Pablo Ramírez -cinc inicial- Saura, Lucao, Jesús, Waltinho, Faly.

Gols: 1-0, Puigvert (min 3). 1-1, Waltinho (min 4). 2-1, Ferrao (min 4). 2-2, Waltinho (11). 3-2, Lozano (min 13). 3-3, Tomaz (min 14). 4-3, Antonio (min 16). 4-4, Waltinho (min 18). 5-4, Pito (min 19). 5-5, Lucao (min 20). 6-5, Adolfo (min 25). 6-6, Waltinho (min 26). 7-6, Adolfo (min 36). 8-6, Pito (min 40).

Àrbitres: Martínez García, Santander Flamarique. Amarilla a Kokoro, del Barça, i Jesús, del Cartagena.