Aitana:

Aitana: "No tinc paraules. Ser la millor esportista de l'any és únic"

Després de proclamar-se com la millor esportista femenina del 2023, la blaugrana ha explicat com és d'especial ser la primera futbolista en aconseguir-ho

Aitana Bonmatí és la flamant guanyadora dels premis Laureus com la millor esportista femenina de l'any 2023. La Pilota d'Or i eix vertebral del Barça campió d'Europa ha rebut un reconeixement més després d'un any brillant, tant a escala de clubs com de seleccions. Aquest, a més, imposant-se a esportistes de diferents disciplines, elevant així la seva figura a una esportista d'època.

Amb la humilitat que la caracteritza, la de Sant Pere de Ribes, segons després de rebre el premi de mans del velocista Usain Bolt i de l'esquiadora Lindsey Vonn, ha admès que "l'any passat va ser increïble", però sempre pensant en el component col·lectiu del futbol: "Ho vam guanyar tot amb el Barça i amb la selecció. Sense les meves companyes això no hauria estat possible."

Preguntada per les seves sensacions després d'un nou premi, ha estat clara. "No tinc paraules. Ser reconeguda com la millor esportista de l'any, entre tantes esportistes tan bones, és un fet únic. Soc la primera dona futbolista que el rep i és molt especial."

Una vegada més, també ha reivindicat que com a esportista i com a dona té "una responsabilitat important", ja que "cada cop se'ns escolta més". I la seva feina social no acaba aquí. "És igual d'important el que fas dins del camp que a fora. Volem alçar la veu perquè hi hagi progressos i tinguem una societat més justa i igualitària."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut