Xakhtar Donetsk – Barça: Una victòria que val una classificació (0-3)

Els culers han aconseguit derrotar el club ucraïnès i han certificat la classificació per a la següent ronda de la Youth League

El Juvenil A del Barça ja és a la següent fase de la Youth League després d’haver-se imposat per 0-3 al Xakhtar Donetsk en un enfrontament on els jugadors entrenats per Óscar López han estat superiors en gran part del partit. Tot i les baixes dels internacionals que s’han desplaçat al Mundial sub-17, els blaugrana han sabut trobar el seu joc i han aconseguit, de retruc, la quarta victòria consecutiva a la màxima competició europea juvenil.

Domini des del xiulet inicial

El Barça ha començat amb una pressió forta al camp del Xakhtar. Aquesta situació ha fet que els ucraïnesos cometessin alguns errors en la sortida de pilota, que en els primers 25 minuts, quasi no ha arribat a l’àrea de Yaakobishvili. Sergi Domínguez al minut 8:40 ha cedit la pilota al mig del camp a Xavi Espart, que amb una bona acció individual i fent una paret amb un company s’ha col·locat davant Vladyslav Kravets, que oportunament ha sabut aturar la primera ocasió clara dels blaugrana.

Vuit minuts després, però, el mateix porter ucraïnès ha fet un mal desplaçament en llarg de la pilota, el qual ha recuperat ràpidament Dani Rodríguez i amb una gran centrada des de la banda esquerra ha assistit Nil Calderó, perquè el capità del Barça rematés plàcidament a porteria i instaurés el 0-1 al marcador.

A mesura que ha anat avançant la primera meitat, el Xakhtar ha volgut provar sort en dues ocasions. La primera a pilota aturada quan el número ‘10’, Denys Smetana, ha col·locat la pilota al pal dret d’Áron, però un mal control d’Anton Drozd ha enviat la pilota directament fora. El mateix Drozd, tres minuts després, ha fet una altra centrada al cor de l’àrea blaugrana, però Landry Farré s’ha anticipat contundentment enviant la pilota a córner. Amb aquesta ocasió el Barça ha tallat tota oportunitat de perill rival i ha acabat els primers 45 minuts dominant el resultat.

El Barça no perdona

El Xakhtar ha intentat continuar amb la mateixa intensitat amb la qual havia acabat la primera meitat. Al minut 51, una altra assistència de Drozd ha acabat en una doble intervenció de Yaakobishvili als xuts de Denys Smetana i d’Anton Demchenko. Hlushchenko ha culminat la jugada enviant la pilota molt amunt dels tres pals.

Dani Rodríguez ha tornat a olorar la sang. Ell sol s’ha encarregat, pràcticament des de la frontal de l’àrea blaugrana, d’executar un eslàlom fins a l’àrea de Kravets, deixant enrere pel camí dos jugadors ucraïnesos, i amb una sensacional vaselina ha completat un contraatac perfecte al minut 58, marcant el 0-2.

Quatre minuts després, Albert Navarro ha executat un esplèndid llançament de falta des de la frontal del Xakhtar que ha suposat el 0-3. A partir d’aquest resultat i amb un jugador menys (Hlushchenko ha estat expulsat per una dura entrada a Guillermo Fernández), el Xakhtar ha intentat retallar distàncies, en va. Amb la diferència de tres gols, els jugadors entrenats per Óscar López han finalitzat el partit, certificant la classificació per als vuitens de final de la Youth League.

Xakhtar Donetsk, 0
Barça, 3

Xakhtar Donetsk: Vladyslav Kravets, Anton Drozd, Oleksandr Bashmarin, Mykola Oharkov, Mykyta Sheleketa (Oleh Pushkarov 46’), Ivan Losenko, Oleksandr Yushchenko (Oleksandr Lomaha 72’), Vasyl Bundash (Anton Demchenko 46’), Viktor Tsukanov (Yevhen Yanovich 80’), Denys Smetana (Yevhenii Harmash 72’), Anton Hlushchenko.

Barça: Áron Yaakobishvili, Landry Farré (Guillem Victor 73’), Eman Kospo, Sergi Domínguez, Albert Navarro, Xavi Espart (Joan Anaya 82’), Nil Calderó (Arnau Pradas 67’), Guillermo Fernández (Brian Fariñas 73’), Oscar Gistau Ferreño (Hugo Alba 73’), Cristobal Muñoz, Dani Rodriguez.

Gols: 0-1, Nil Calderó (min 16); 0-2, Dani Rodríguez (min 58); 0-3, Albert Navarro (min 62).

Àrbitres: Bulat Sariyev, Dmitriy Belogradov, Samat Tergeussizov i Konrad Oldhafer. Vermella a Anton Hlushchenko al minut 64.