Gündogan, el jugador blaugrana més omnipresent

Gündogan, el jugador blaugrana més omnipresent

El migcampista alemany ha jugat sencers els últims 10 partits amb el Barça, fet que demostra la seva importància al terreny de joc

Ilkay Gündogan s’ha convertit en un dels jugadors més importants en els esquemes de Xavi Hernández. L’alemany és una peça clau al mig del camp i així ho demostra aquesta dada: el migcampista ha jugat sencers els últims 10 partits amb el Barça. L’última vegada que Gündogan no va jugar els 90 minuts va ser en el partit de Lliga contra el Betis a la jornada 5 de la competició domèstica, on va ser suplent i va sortir a la segona part amb el matx ja resolt pels interessos blaugrana.

A més, Gündogan també va jugar sencers els dos últims partits amistosos amb la selecció alemanya a l’aturada de seleccions de l’octubre. Amb la vista posada en la següent de la setmana que ve, i malgrat que Alemanya ja està classificada directament a l’Eurocopa 2024 per la seva condició d’amfitriona, és possible que el ‘22’ blaugrana torni a disputar bastants minuts en els partits contra Turquia i Àustria.

El jugador de 33 anys és considerat un dels líders blaugranes, tant al terreny de joc com fora d’ell. La seva experiència i la seva qualitat futbolística el fan un futbolista imprescindible de cara a aconseguir els objectius de l’equip, i així ho demostra la quantitat de minuts que ja ha disputat l’alemany en aquest inici de temporada.

Gündogan, a una assistència del rècord personal

En els 12 partits de Lliga que ha disputat Gündogan amb la samarreta culer, el migcampista ha donat tres assistències de gol als seus companys. La primera, en el segon partit de la competició domèstica, amb una gran passada a Pedri; la segona, dues jornades després, servint de córner perquè Kounde rematés de cap; i la tercera, l'últim cap de setmana, en la victòria èpica contra la Reial Societat, on Gündogan va veure la desmarcada d’Araujo per marcar el gol del triomf.

Així, l’alemany està a només una assistència d’igualar el seu millor registre en una campanya a les cinc grans lligues europees. En la temporada 2014/2015, quan jugava amb el Borussia Dortmund, Gündogan va donar quatre assistències de gol, la mateixa xifra que a les temporades 2021/22 i 2022/23 amb el Manchester City.

2023-10-28_FCBvsRMADRID_32

Entra a un selecte grup de l'era Xavi

A l’era Xavi, només quatre jugadors més, a banda de Gündogan, han disputat 10 partits sencers amb el Barça. Jordi Alba ho va fer fa dues temporades, la 2021/22, quan va jugar els 90 minuts en 10 partits consecutius durant els mesos d’abril i maig, entre Lliga i Europa League. A la mateixa temporada, Sergio Busquets també ho va complir, disputant 12 partits sencers, entre els mesos de març i fins a principis de maig. El migcampista blaugrana també va jugar els 90 minuts en els partits de la competició domèstica, així com l’Europa League.

Els dos altres jugadors que han disputat més de 10 partits sencers a l’era Xavi són Jules Kounde i Robert Lewandowski. Tant el francès com el polonès van jugar 13 i 15 duels consecutius, respectivament, entre els mesos de març i juny, on s’estaven produint els partits clau de la temporada entre Lliga i Copa del Rei.

Ara, Gündogan s’uneix a aquesta llista, amb l’últim partit contra el Xakhtar Donetsk, el qual esdevé el desè que el migcampista alemany juga sencer de manera consecutiva. El seu periple va començar també a la Champions League, contra l’Anvers, a mitjans de setembre, i fins a hores d’ara no ha parat de sumar minuts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut