Gündogan, el rei de les assistències

L'alemany suma ja 10 assistències aquest curs, un rècord personal que es pot continuar eixamplant

Amb l'assistència del partit contra el Granada, İlkay Gündoğan va firmar la desena de la temporada. La sisena de la Lliga. La xifra més alta de la seva carrera. Contra l'Alabès, amb la seva assistència també a Robert Lewandowksi, ja va batre el seu registre personal, que perdurava des de la temporada 2018/19 amb un total de vuit.

El jugador de la Lliga amb més assistències

Gündoğan duu sis passades de gol en tot el que duem de Lliga -rècord personal també a la competició domèstica-, a una de Sávio i Kroos que lideren el rànquing de màxims assistents. Tot i això, sumant totes les competicions disputades, el migcentre alemany supera al seu compatriota i a l'extrem brasiler. El '22' blaugrana és l'únic jugador de la Lliga que suma dobles dígits en assistències en tots els torneigs realitzats.

És el setè jugador de les cinc grans lligues que més ha assistit, a dues assistències dels segons: Leroy Sané i Bukayo Saka. No seria estrany que amb el ritme ascendent que viu l'alemany aquest 2024, pogués sobrepassar-los.

Lewandowski, el seu gran aliat

Entre estrelles tot és més senzill. De les 10 passades de gol aconseguides aquest curs, el davanter polonès és el que més n'ha rematat al fons de la porteria. Fins a tres vegades han connectat Gündoğan i Lewy aquesta temporada. I dues d'elles de forma consecutiva (Alabès i Granada). L'associació entre el '9' i l'alemany ha tingut en aquest 2024 el seu naixement, ja que la primera ocasió en què van aliar-se va ser contra l'Osasuna a la semifinal de la Supercopa d'Espanya. Un any nou que ha unit els dos cracs culers, que tenen un passat en comú al Borussia Dortmund.

Pedri (x2), Ferran Torres, Marc Guiu, Joules Kounde i João Félix han estat els altres catalitzadors de les jugades creades pel '22' del Barça.

Aparició en els moments clau del partit

Cadascuna de les 10 assistències que Gündoğan ha fet aquest curs es tradueixen o en gols per igualar els partits, o en gols que serveixen per a obrir el marcador, o en gols que donen victòries. Imprescindible va ser la seva centrada a Araujo al minut 90, la qual va certificar el triomf per la mínima dels blaugranes (0-1). O la produïda contra el Cadis al minut 82 que va aprofitar Pedri per a obrir el marcador (2-0). O l'assistència contra el Granada, que segellava l'empat definitiu a tres gols.

La seva presència en els trams importants d'un enfrontament és tan gran que en sis ocasions ha assistit a partir de la segona meitat, i en tres casos en els últims 10 minuts del matx.