Gündogan:

Gündogan: "Anem a Nàpols a buscar un bon resultat"

El migcampista alemany s'ha sincerat amb La Vanguardia, on ha parlat sobre la seva aclimatació a Barcelona, el pròxim partit de Champions i la seva relació amb Xavi

Ilkay Gündogan ha estat entrevistat per La Vanguardia poques hores abans d'un partit transcendental per al FC Barcelona. Els de Xavi Hernández han viatjat fins a Nàpols per disputar l'anada dels vuitens de final de la Champions contra el conjunt italià. Un enfrontament on el migcampista alemany ha assegurat que necessiten per pujar de nivell: "La Champions va d’això, d’exigir-nos el màxim. M’encanta aquesta mena de pressió. Cada partit comença de zero". A més, Gündogan ha indicat que el fet que els napolitans canviïn d'entrenador no suavitzarà les coses per als blaugranes: "Això farà l’eliminatòria fins i tot més difícil".

Respecte a les opcions que té el Barça per emportar-se la màxima competició continental aquesta temporada, l'alemany ha volgut ser honest: "Veig altres equips amb més possibilitats i experiència, però si ens classifiquem per a quarts de final, entrem en un terreny especial. Soc realista, però també sé que és difícil per a tothom".

La relació amb Xavi

Gündogan ha confessat que Xavi Hernández va ser la peça clau perquè fitxés pel Barça aquest passat estiu: "Va ser fonamental perquè vingués a Barcelona. Si les converses que vam mantenir haguessin estat d’altres, no seria aquí. Va marcar la diferència. Li estic molt agraït". Per això, no esperava la seva dimissió a final de temporada, però respecta la seva decisió. "Mereix molt crèdit. Pensa en la família, en els jugadors i en el club abans que en ell. En Xavi s'estima el Barça".

Elogis a Lamine Yamal

Amb una posició més avançada al terreny de joc, Gündogan vol generar més química amb jugadors com Lamine Yamal. Un futbolista que, amb només 16 anys, està meravellant el món del futbol, una cosa que l'alemany mai havia vist: "El que és sorprenent és la seva edat, i no m'havia entrenat mai amb un noi tan jove professionalment. No puc comparar-lo amb res. És molt especial, he d'anar amb compte, és un adolescent. Ja agafa molta responsabilitat". Tot i això, el migcampista no vol realitzar el rol de professor: "El millor que puc fer és liderar i actuar per donar exemple a qui tinc al costat. Transmetre que si treballes dur i ho dones tot, seràs millor jugador. És el que ha de veure Lamine al seu voltant".

EntrenamentVolksparkstadion06112023__gp23743

L'adaptació de Gündogan a Barcelona i al Club

L'alemany va aterrar el passat estiu a Barcelona. El període d'adaptació a la Ciutat Comtal, després de set anys a Manchester, ha sigut clau: "La meva família i jo som molt feliços aquí. Tenim un nen petit i podem sortir fora amb ell fins i tot al desembre. Després d'uns quants trasllats finalment hem trobat el que buscàvem. A la meva dona i a mi ens agrada passejar, descobrir restaurants, explorar la ciutat... Després de set anys a Anglaterra, era important". A més, referent al Club, Gündogan sabia on aterrava al signar el contracte: "Sabia que venia a un dels Clubs més grans del món. Amb milers d’aficionats i, amb ells, opinions de tota mena. Miro de mantenir un cert equilibri".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut