Cinc curiositats del Barça - València

Cinc curiositats del Barça - València

Repassem les principals curiositats del partit contra el quart equip amb el qual el Barça s'ha enfrontat més vegades a la seva història

El Barça rep dilluns el València a l'Estadi Olímpic Lluís Companys en el que serà l'antepenúltim partit com a locals, amb la voluntat de revertir els decebedors resultats contra el PSG i el Reial Madrid. Els del 'Pipo' Baraja arriben a Barcelona amb la fletxeta mirant amunt i amb l'opció de poder acabar en posicions europees. Serà un duel clau per mantenir la distància amb el Girona de cara al derbi català de la pròxima setmana.

Precedents molt favorables

Els blaugranes duen set partits consecutius a la Lliga contra el conjunt 'ché' sense perdre, amb cinc victòries i dos empats. Només la derrota del curs 2019-20 trenca una ratxa de 15 partits seguits sense conèixer la derrota contra els valencians (9V i 5E). A més, el València és, juntament amb la Reial Societat i el Sevilla, el tercer equip al qual el Barça més cops ha vençut a la competició domèstica: 88 victòries de 177 partits. Només l'Athletic Club (94 triomfs en 186 partits) i l'Espanyol (102V en 176 xocs) han perdut més cops contra els catalans.

El segon millor visitant

El quadre valencià es troba en segona posició entre els equips que més cops ha puntuat a domicili contra el Barça aquest segle XXI. L'equip blanc ha tornat amb punts sota el braç en 10 dels 23 partits a l'Spotify Camp Nou. Ara ho pot fer, per primer cop, al Lluís Companys. Només el Reial Madrid ho ha aconseguit més cops (15).

Un dels rivals preferits de Raphinha

El crac brasiler es troba en un gran estat de forma sent la referència dels de Xavi Hernández en els últims partits. Contra el València es trobarà un dels equips més favorables. Precisament, els tres últims gols del Barça contra el seu pròxim rival han tingut la firma de l'extrem, en forma d'un gol i dues assistències. El dorsal '11' pot augmentar aquesta xifra dilluns i així igualar o superar el Betis, contra el qual ha participat en quatre gols.

Una amenaça des de la pena màxima

Pepelu s'ha erigit en una de les grans referències d'aquest jove projecte liderat per Rubén Baraja. El pivot valencià exerceix el paper de líder al centre del camp i ha adquirit els gal·lons per a llençar els penals. Ha convertit els cinc que el València ha tingut aquesta Lliga. Això, de retruc, converteix el seu equip en l'equip que més penes màximes ha convertit a la Lliga. El '18' blanc és el segon màxim anotador dels valencians, només superat per Hugo Duro (13).

Duel entre les dues plantilles més joves

L'enfrontament serà també un duel entre els dos combinats més joves de les categoria. Els 'chés' lideren aquest rànquing amb una mitjana d'edat de 24,0 anys. Un equip amb moltes promeses com Mosquera (19), Yarek (19), els mateixos Pepelu (25) i Duro (24), o Guerra (20), Diego López (21) i Fran Pérez (21), són alguns dels exemples amb els quals el València està sorprenent en aquesta Lliga, on són el tercer equip menys golejat de la competició (34 gols en contra).

El Barça, d'altra banda, és el segon equip més jove, amb una mitjana de 24,7 anys, però és l'equip de la Lliga amb els dos jugadors de menys edat a la seva plantilla amb Lamine Yamal (16) i Pau Cubarsí (17). Un equip on també han tingut protagonisme H. Fort (17), Marc Guiu (18) o Vitor Roque (19). Precisament, els dos atacants han estat grans reforços des de la banqueta amb tres gols en total (un de Guiu i dos del brasiler). Tres dianes que converteixen el Barça en l'equip en el qual més gols han marcat els jugadors que no han sortit a l'onze inicial (12 gols en total).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut