Barça - Olympiacos: S'escapa la Final Four (59-63)
Ofert per

Barça - Olympiacos: S'escapa la Final Four (59-63)

Els blaugranes, que havien anat per davant en el marcador en la majoria dels minuts, han caigut derrotats i no podran viatjar cap a Berlín

El FC Barcelona s'ha quedat sense Final Four. Els blaugranes han caigut derrotats en l'últim partit de la sèrie dels play-offs de l'Eurolliga (2-3) i no podran ser a Berlín. En un partit de baixa anotació i on els de Roger Grimau han anat per davant en el marcador durant bona part dels minuts, l'Olympiacos ha donat l'estocada final en les acaballes. Els punts de Laprovittola, màxim anotador, tampoc han servit per evitar la victòria forana.

Intensitat

Una autèntica batalla. Així s'ha presentat el FC Barcelona - Olympiacos, i ha continuat, al Palau Blaugrana on cada pilota semblava l'última. La marea barcelonista ha omplert de decibels uns primers compassos poc lluïts de punts. Tant ha estat així que les cistelles han viscut en la tranquil·litat i només Laprovittola ha posat la màgia (8-2, min 6). La manca d'efectivitat en ambdós costats ha enaltit, encara més, el treball defensiu dels de Roger Grimau, que han deixat a nou punts els del Pireu. 

La intensitat que han posat els culers ha semblat extreta de les antigues lluites gregues. Amenitzada per la cridòria incessant dels i les culers presents al temple barcelonista. Tots testimonis del doblament dels de Roger Grimau als de Bartzokas. La incansable tasca de la rereguarda, els robatoris de Ricky Rubio i les unitats de Willy Hernangómez han contribuït a dibuixar una renda de +9 a l'inici del segon quart (18-9, min 12). Una diferència que no ha arronsat els grecs. Capaços de capgirar la tendència i igualar les forces al descans, on s'ha arribat amb un ajustat 27-25.  

Equilibri

El Palau Blaugrana, que ha tingut integrants de luxe a les seves butaques com Pau Cubarsí, Marc Guiu, Jana Fernández, Sergio Lozano o Marc Casadó, ha vibrat més amb un triple d'Abrines que ha obert escletxa (38-30, min 25) i ha trencat un context poc anotador. Un argument insuficient, però, per desempallegar-se d'un combatiu Olympiacos. Un encès públic i una defensa feixuga han semblat controlar, en primera instància, els ànims de reacció visitants. Elevats amb l'empat (40-40, min 30). 

Així doncs, l'ocàs s'ha obert amb màxima igualtat i temperatura. Més graus quan el FC Barcelona ha aconseguit un suat avantatge de cinc unitats gràcies a un sublim Nico Laprovittola (47-42, min 33). Un marge recuperable pels grecs, que han assolit posar-se per davant, després d'anar quasi tota l'estona a remolc, amb un triple de Mckissic (47-49, min 35). Com en l'inici i el desenvolupament, la conclusió ha estat un partit amb molts tints d'ingredients bèl·lics. No ha estat per menys, ja que cada pilota ha valgut or. 

Cop dels grecs

Quan faltaven menys de tres minuts, l'Olympiacos ha posat una màxima de +8 (49-57). Una adversitat que no ha arronsat els de Roger Grimau, que han remat de valent per posar un marcador ajustat. Un +3 desfavorable quan faltaven quinze segons per a la conclusió irreversible i que ha consumat la derrota del Barça. No ha pogut ser i la presència a la Final Four de Berlín s'ha esvaït.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 59
Olympiacos, 63

Barça: Vesely (6), Kalinic (-), Satoransky (2), Laprovittola (17) i Parker (4) -cinc inicial- Ricky Rubio (6), Willy Hernangómez (9), Abrines (13), Jokubaitis (2) i Da Silva (-)
Olympiacos: Walkup (3), Canaan (6), Fall (-), Papanikolaou (11) i Peters (6) -cinc inicial- Williams-Goss (8), Petrusev (5), Mckissic (12), Milutinov (10), Larentzakis (-) i Wright (2)

Parcials: 12-9; 15-16 // 13-15; 19-23

Àrbitres: Sreten Radovic, Damir Javor i Uros Nikolic 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut