Telekom Veszprém - Barça: Cop d'autoritat (30-31)

Els culers han firmat una sensacional actuació coral en una pista d'alts decibels per ser líders en solitari del grup B

Quina victòria! El FC Barcelona ha donat un cop sobre la taula a la Champions i s'ha endut el triomf de la pista del Telekom Veszprém. Exhibint treball defensiu i atacant, on han sobresortit les figures de Gonzalo Pérez de Vargas i Aleix Gómez, els de Carlos Ortega han sumat dos punts davant els hongaresos, segons classificat. D'aquesta manera, els barcelonistes es distancien dels magiars amb qui compartien liderat fins a aquesta victòria plena de personalitat. I, on les distàncies curtes s'han acabat alineant amb el costat blaugrana.

Els avantatges, d'un costat a l'altre

Un dels partits que cal veure s'ha presentat amb igualtat en un Veszprém Arena ple fins a la bandera. Hongaresos i catalans, sota un ambient d'alts decibels, s'han intercanviat els gols. En aquesta anada i tornada d'alegries, els de Carlos Ortega han agafat la iniciativa. La màxima renda ha estat de dos, però ha estat esporàdica i controlada per les intervencions de Rodrigo Corrales. I, també, per la vertiginositat que ha imprès el conjunt vermell als atacs. En conseqüència, ha imperat l'equilibri i cap elenc ha estat capaç de desenganxar-se de l'altre.

El 20, sobresurt en la faceta anotadora

Aleix i Frade han portat la veu atacant en les dianes barcelonistes. Molt treballades davant la defensa feixuga de l'equip entrenat per Ilic. Dominador dels parcials fins a l'aparició d'un inspirat Richardson, que ha tallat les ales d'avantatges llargues del Veszprém i ha personificat la reacció blaugrana per controlar els ànims locals. Encara que els marges amplis tampoc no s'han destil·lat al costat barcelonista, Gonzalo Pérez de Vargas i el 20 han dinamitzat una escletxa de tres dianes (13-16, min 26). Una màxima que s'ha reduït abans del descans: 15-17. Un marcador que tampoc s'entendria sense la bona defensa dels de Carlos Ortega. Concentrats en aturar la qualitat individual dels rivals.

Gol amunt, gol avall

La tasca concentrada de la rereguarda i el canell del 66 han sostingut el FC Barcelona a la represa. Uns arguments insuficients per controlar el Telekom Veszprém, que ha tornat a situar la igualada (20-20, min 36). En un context on cada pilota s'ha lluitat com l'última, els culers han anat escrivint un marge de +1. Una distància que ha passat a l'altre costat per algunes errades en el llançament culer. Sens dubte, les alternatives i l'equilibri han estat la constància d'aquesta jornada en terres magiars. Un nou exemple ha estat quan Ariño ha tornat a posar el Barça per davant. O quan l'1, estel·lar sota pals, barcelonista ha evitat que el Veszprém se n'anés de dos.

El FC Barcelona ha entrat en els últims cinc minuts amb un gol de marge. Un màgic Pérez de Vargas s'ha encarregat de mantenir aquesta distància fins a l'últim minut de joc. Uns darrers instants plens de tensió on una pèrdua en atac ha impedit que els culers obrissin un marge de dues dianes. Però, Dika Mem ha posat el 30-31 quan faltaven deu segons per a la conclusió. En la darrera jugada ofensiva, el Telekom Veszprém no ha pogut evitar el triomf barcelonista. D'aquesta manera, els de Carlos Ortega s'han situat en la primera posició del grup B de la Champions en solitari. Sens dubte, ha estat una victòria de personalitat per fer un pas ferm a Europa.

FITXA DEL PARTIT

Telekom Veszprém, 30
Barça, 31

Telekom Veszprém: Rodrigo Corrales (-), Remili (6), Marguc (3), Ligetvári (-), Elisson (-), Casado (3), Ludovic Fabregas (5) -set inicial- Ignacio Biosca (-), Nagy (-), Sandell (2), Pechmalbec (2), Descat (2), Kosorotov (4), Fathy Omar (-) i Mahé (3)
Barça: Nielsen (-), Aleix (8), D. Mem (4), Richardson (5), Frade (5), N'Guessan (1) i Wanne (-) -set inicial- Gonzalo Pérez de Vargas (), Carlsbogard (3), Pol Valera (-), Thiagus Petrus (-), Gallego (-), Langaro (1), Ariño (3) i Cikusa (1)

Parcials: 3-3; 5-6; 8-9; 12-12; 13-14; 15-17 / 19-20; 21-22; 24-25; 27-27; 28-29; 30-31

Àrbitres: Robert Schulze i Tobias Tönnies