Barça - Noia Freixenet: Triomf treballat i a només una del títol (3-1)

Barça - Noia Freixenet: Triomf treballat i a només una del títol (3-1)

Els blaugrana s'han imposat gràcies a la dupla Bargalló-Rodrigues i un gran Carles Grau a la porteria en un duel molt més disputat que el de divendres

El Barça torna a fer valor el factor Palau contra el Noia a la Final de l'OK Lliga (3-1). Amb un triomf molt més suat que en el primer partit, els blaugrana situen el 2 a 0 en el global de l'eliminatòria i si sumen almenys un triomf en els dos partits a Sant Sadurní seran campions.

Alta intensitat

Des de l'inici del partit, s'ha fet evident que el pla dels visitants era molt diferent del de divendres. Pere Varias ha proposat un duel més vertical i assumint més riscos en atac, i el primer avís amb veritable perill ha estat un cacau al travesser de Jordi Bargalló (min. 6) per part dels visitants. Però a l'altra porteria, el Barça ha demostrat la seva voracitat amb una gran transició finalitzada en gol per João Rodrigues.

João i Paueti marquen abans del descans

Barroso ha conduït el 3x2, Paueti Bargalló ha assistit i el portuguès ha obert la llauna (1-0, min. 7) per a apaivagar els ànims dels penedesencs. Després, el Noia ha tornat a endurir la defensa, carregant-se de faltes però dificultant els atacs culers. I així ha estat fins a l'aparició habitual d'un geni com Pau Bargalló. En l'última jugada del primer temps, ha creuat un xut ras, enganxat al pal dret de Blai Roca per a sumar el seu 11è gol en aquesta posttemporada i obrir escletxa al descans (2-0, min. 25).

2024-06-16_FCBHOQUEIvsNOIA_111

Retallen distàncies

Tot i això, el Noia creia en les seves possibilitats de fer un partit llarg al Palau, i els primers minuts de la represa els ha donat la raó. El segon temps s'ha obert amb el primer gol dels cavistes en aquesta Final de l'OK Lliga. Aleix Esteller ha caçat a l'aire una bola de Jordi Bargalló (1-2, min. 28) i, amb un gran gol, ha obert de nou el partit. Gairebé de forma immediata, el Noia ha fet la desena falta, donant la possibilitat als blaugrana de restablir els dos gols de diferència, però la falta directa de Paueti ha impactat amb el pal.

Carles Grau, providencial en dues faltes directes

I d'una falta directa a una altra, també per la desena falta, però del Barça. I del pal, al casc de Carles Grau. El porter culer ha aguantat les fintes de Martí Gabarró i, amb el cap ha desviat un xut que hauria estat l'empat. Amb una intensitat altíssima a la pista, el Barça xocava una vegada i una altra amb Blai Roca, mentre el Noia es posava ben aviat a només una falta de disposar d'una altra falta directa.

Després, els papers s'han invertit i han estat els visitants qui han tingut dues ocasions molt clares, mentre també es col·locaven amb 14 faltes i tots dos equips estaven a només una de la directa... que l'ha tinguda primer el Noia. Una altra vegada Martí Gabarró... i una altra vegada un enorme Carles Grau. Semblava batut quan ha tret una mà canviada per darrere del cos. Una aturada que bé podia valer un partit.

2024-06-16_FCBHOQUEIvsNOIA_103

Alabart tampoc pot sentenciar-ho

El Noia ha seguit insistint i el Barça s'ha seguit encomanant al seu porter, per a evitar el gol d'Humberto Mendes, poc abans de la quinzena falta del Noia que ha portat, ara Ignacio Alabart, al punt de la falta directa. El gallec, però, no ha pogut superar Blai Roca i el marcador es mantenia 2-1 amb més de tres minuts de màxima emoció fins al final.

2-0 i a només un triomf del títol

Fins que, una vegada més, la connexió Bargalló-Rodrigues ha fet acte de presència, amb assistència del primer i definició de primeres del segon (3-1, min. 48), per a segellar, ara sí, el 2-0 que acosta a només una victòria un nou títol blaugrana a l'OK Lliga. La primera oportunitat, el divendres vinent a l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní (21.00h).

 

Fitxa del partit

Barça: 3
Noia Freixenet: 1

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Xavi Barroso, Pau Bargalló i João Rodrigues - cinc inicial - Sergi Fernández, Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca i Eloi Cervera.

Noia Freixenet: Blai Roca, Toni Salvadó, Jordi Bargalló, Aleix Esteller i Iván Morales - cinc inicial - Jan Marimón, Xavi Costa, Martí Gabarró, Humberto Mendes i Xavi Rovira.

Gols: 1-0, João Rodrigues (min. 7); 2-0, Pau Bargalló (min. 25); 2-1, Aleix Esteller (min. 28); 3-1, João Rodrigues (min. 48).

Àrbitres: Iván González i Albert Barba.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut