Lamine Yamal s'apunta el millor gol de l'Eurocopa

Lamine Yamal s'apunta el millor gol de l'Eurocopa

La seva diana en les semifinals davant França ha estat cataloga per als observadors tècnics com la millor del torneig

La irrupció de Lamine Yamal és estratosfèrica. Després de completar una temporada carregada de desequilibri i desvergonyiment amb la samarreta del FC Barcelona, el davanter de La Masia ha enamorat a propis i estranys en l'Eurocopa 2024. Torneig que l'ha distingit com el millor jugador jove i, també, l'ha situat en la posició número u dels gols vistos. 

Una obra d'art a les semifinals davant França. No importa la transcendència de l'escenari que Lamine Yamal no s'arronsa. Així ho va demostrar davant el conjunt blau. Dos retalls i canonada amb la cama esquerra des de la frontal teledirigida a l'esquadra francesa per apuntar-se el millor gol de l'Eurocopa 2024. Una distinció atorgada pels observadors tècnics de la UEFA. 

Aquest gol en la posició número 1 va portar, com no podia ser d'una altra manera, un nou rècord per al blaugrana. Després de batre una infinitat de marques de precocitat amb la samarreta del FC Barcelona, Lamine Yamal també va eixamplar el seu llistat a l'Eurocopa amb la selecció espanyola. Més enllà de ser el debutant més jove o l'assistent més jove, aquest gol davant França li va servir per convertir-se en el golejador més jove de la història de la competició amb només 16 anys i 362 dies superant la marca de Johan Vonlanthen amb 18 anys i 141 dies aconseguida el 2004. 

L'empat a u que va portar la firma del futbolista culer davant la selecció de Didier Deschamps s'ha imposat a altres gols com el de Bellingham davant Eslovàquia o el de Xherdan Shaqiri davant Escòcia. Aquestes són les tres celebracions que componen el podi de millor gol de l'Eurocopa que ha alçat la selecció espanyola.

En el millor 11 de l'EURO

A ritme de rècords, Lamine Yamal també s'ha colat en el millor onze de la competició. On destaquen altres noms com els de Walker, Saliba, Rodri, Musiala o Nico Williams. Sens dubte que l'atacant de La Masia també ha deixat una empremta enorme en l'EURO24 tot i la seva joventut. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut