Barça - Manresa: Derbi blaugrana i ja són a semis! (102-91)
Ofert per

En un derbi d'altíssima intensitat, el Barça s'ha fet gran en els moments decisius i ha demostrat que vol tornar de Màlaga amb la Copa

El Barça supera l'exigent prova dels quarts de final contra Manresa (102-91) i ja és semifinalista de la Copa. Un cop més, un duel sense treva contra els del Bages s'ha decidit en uns últims minuts on Laprovittola ha agafat el relleu d'un Jabari Parker estel·lar i un altíssim compromís de tothom per a seguir endavant en el torneig del KO.

El Manresa comença fort

El quart derbi contra els del Bages d'aquesta temporada ha començat amb una intensitat altíssima al Martín Carpena de Màlaga. El ritme proposat per tots dos equips ha propiciat un gran espectacle des del començament, i amb una igualtat que s'ha començat a desfer amb dos triples dels manresans (9-15) que ha forçat el primer temps mort de Roger Grimau.

El Manresa ha agafat el màxim avantatge del partit amb el 9-18, que ha tingut una contrarresposta immillorable per part blaugrana. Un triple de Jabari Parker, el més endollat des del començament, i quatre punts seguits de Jokubaitis, molt encertat després de sortir de la banqueta, han reigualat un partit que, en el primer quart ha acabat 22-23 a favor del Manresa.

_SG_3336

Segon quart dominat pel Barça

El segon període ha tingut dos colors: el blau i el grana. Els de Grimau han endurit la seva defensa i l'encert manresà des del triple no s'ha mantingut respecte al primer. A més, per al bàndol culer, Óscar da Silva, des del perímetre i Willy Hernangómez, al pal baix, dominaven la defensa rival i, amb un triple de Laprovittola el Barça ha agafat una petita renda (37-32), la màxima fins aquell moment. Aquesta hauria pogut doblar-se a la mitja part, però un triple de Taylor sobre la botzina ha reduït fins a set punts l'avantatge culer després de vint minuts de joc (50-43).

Intercanvi de cops al tercer quart

Però tota la gran feina feta en el segon quart s'ha evaporat en els primers minuts del tercer. Un parcial de sortida de 4-13 en contra ha tornat a posar el Manresa per davant i Grimau s'ha vist forçat a tallar la sagnia. I ho ha fet, en gran manera, gràcies a l'aparició salvadora de Nico Laprovittola. L'argentí ha liderat la reacció culer i un parcial que els ha posat per davant (74-67).

_SG_3847

Un derbi d'altíssim voltatge

Tot i això, i una vegada més, el Manresa ha demostrat, com cada partit aquest curs, que té una capacitat de supervivència i un talent altíssim. Han començat el darrer quart millor, i els cops han anat succeint-se en totes direccions. El Martín Carpena, ple, vibrava amb un gran derbi de tu a tu, i les accions de Badio o Geben pels manresans i de Willy i Brizuela per part blaugrana. Com en els tres derbis de la temporada, tot semblava forçat a decidir-se en uns últims minuts d'infart on podia passar de tot.

Laprovittola marca el camí cap a semis

Brandon Taylor, a base de triples, feia creure els del Bages, que veien que Parker es feia enorme i amb persistència seguia liderant els seus en el marcador. I Laprovittola ha recollit el testimoni de Parker en els últims compassos, repartint joc i anotant quan més cremava la pilota. Amb l'argentí en mode MVP el Barça, gaudint amb el patiment, s'ha assegurat la seva presència a les semifinals (102-91), aquest dissabte a les 21.00h contra el Tenerife.

Fitxa del partit

Barça: 102
Manresa: 91

Barça: Satoransky (5), Laprovittola (18), Kalinic (2), Parker (19) i Vesely (14) - cinc inicial - Hernangómez (16), Da Silva (8), Brizuela (4), Abrines (0), Nnaji, Jokubaitis (11) i Parra (5).

Manresa: Taylor (17), Badio (11), Robinson (14), Vaulet (11) i Geben (14) - cinc inicial - Steinbergs (3), Mawugbe (7), Williams (2), Jou (-), Sagnia (0), Oriola (-) i Dani Pérez (12).

Parcials: 22-23, 50-43, 74-71, 102-91.

Àrbitres: Juan Carlos García González, Fernando Calatrava, Carlos Cortés i Carlos Peruga.