Barça-Andorra: Primer pas cap a la final (90-77)

El Barça supera un combatiu Andorra i s'acosta una mica més a l'objectiu d'obrir la temporada amb el primer títol

Gran victòria per a ser molt més a prop de la final de la Lliga Catalana ACB. El Barça s'ha imposat al Morabanc Andorra (90-77) en un duel molt disputat a Tarragona, amb trams de molt bon nivell que han estat suficients per a superar els andorrans, que no s'han rendit fins al final.

Inici amb dubtes

El partit no ha començat de la millor manera. Els atacs blaugranes no fluïen mentre els andorrans trobaven cistella amb relativa facilitat (2-8), fins que Jabari Parker i Kevin Punter han connectat els seus al partit, obrint un parcial més que positiu fins al 13-10, i establint una igualtat amb la que s'ha esvaït el primer quart (17-16).

Gran segon quart

En el segon, totes les peces han començat a encaixar. En els primers minuts, a base de picar pedra s'ha aconseguit un avantatge que s'ha anat eixamplant a base de córrer quan es podia i amb una altíssima anotació interior. Tot això, sense una referència a la pintura durant molts minuts, sense Vesely i Youssoupha Fall, descartats per al partit, i amb minuts de descans per a Willy Hernangómez. En aquest context, han estat Parker i Metu qui s'han fet forts a la zona, rendibilitzant en punts la gran defensa de tot l'equip. Un còctel perfecte que, amb la cirereta que hi ha posat Brizuela, amb un triple sobre la botzina, ha provocat el 43-31 al descans.

L'Andorra ven cara la seva pell

Encara ha arrencat millor el segon temps, amb un 47-31 que semblava que podia sentenciar-ho gairebé del tot, però ni molt menys. Els culers han semblat confiar-se en excés, rebaixar un grau la intensitat defensiva, i això ho han aprofitat el màxim els andorrans. Parcial de 0-10 per a posar-se 47-41 i provocar el temps mort de Peñarroya, visiblement emprenyat. El tècnic ha reclamat actitud, i l'ha trobat.

Pas de gegant per ser a la final

Aquesta, juntament amb el talent ofensiu, ha tornat a estabilitzar la renda per sobre de la desena de punts, fins ben entrat el darrer quart. Perquè l'Andorra s'ha agafat amb dents i ungles al partit, arribant a acostar-se a cinc (76-71) i forçant un altre temps mort. Després d'aquest, parcial de 8-0 de sortida per a sentenciar del tot el partit, però calia insistir fins al final. Els punts, depenent del que passi demà contra el Bàsquet Girona, poden definir el passi a la final. El que és indubtable és que el Barça ha fet un pas de gegant per a ser-hi.