El programa 'Joves Futur +' de la Fundació FC Barcelona amb el suport de la Fundació La Caixa aconsegueix la inserció laboral de 80 joves extutelats

El programa 'Joves Futur +' de la Fundació FC Barcelona amb el suport de la Fundació La Caixa aconsegueix la inserció laboral de 80 joves extutelats

La directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació La Caixa, Xavier Bertolín; i la secretària d’Infància de la Generalitat, Núria Valls, assisteixen a l’acte del programa

Ahir es va celebrar a l’Auditori 1899 de l’Spotify Camp Nou l’acte de reconeixement i agraïment a totes les entitats, empreses i persones que han participat en el projecte d’inserció social i laboral de joves extutelats Joves Futur +, impulsat per la Fundació FC Barcelona amb el suport de la Fundació La Caixa.

L’acte va comptar amb la presència de la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú; el director corporatiu d’Educació i Màrqueting de la Fundació La Caixa, Xavier Bertolín; i la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya, Núria Valls.

En la seva primera edició, el projecte Joves Futur + ha aconseguit que més de 80 joves en situació de risc social obtinguin un contracte de treball, gràcies al compromís i la implicació de més de 60 empreses de tot Catalunya que han participat en el projecte. Amb totes aquestes persones s’ha treballat durant un any des de quatre vessants: formació en oficis, inserció laboral, acompanyament psicosocial i mentoria. 

Joves Futur + es va presentar l’1 de juny del 2022 i té com a objectiu oferir suport a les persones joves que han estat sota la tutela de l'administració pública i que en fer 18 anys la perden la protecció, fet que els porta a una situació de major vulnerabilitat. Un equip de formadors, educadors socials, psicòlegs i mentors els proporcionen les eines formatives, laborals, psicosocials i emocionals necessàries per aconseguir una autonomia personal plena, en absència d’una família o xarxa social.

Com ha recordat la Dra. Marta Segú, Joves Futur+ "és projecte beneficiós per a tothom. Les empreses necessiten joves formats en una sèrie  d'oficis, els joves necessiten oportunitats laborals per poder viure de forma autònoma i finalment la societat es nodreix i beneficia d'aquest programa d’inserció social i laboral."

Per la seva banda, Xavier Bertolín va destacar que “Joves Futur + evidencia la important tasca que fundacions com les nostres fan per estar al costat dels col·lectius més vulnerables" i ha convidat els joves participants a aprofitar cada minut en projectes com aquest per millorar la seva vida.

Habilitats, suport i acompanyament

A banda de la formació i inserció laboral, el projecte Joves Futur + té una part important de promoció de les habilitats transversals, de suport psicosocial i d’acompanyament a través d’una xarxa de mentors. Durant tot el procés es porta a terme una tasca de seguiment per promoure l’autonomia i afavorir les competències personals i socials que faciliten l’accés i el manteniment d’una feina. Dins d’aquestes competències es troben la gestió d’economia personal i domèstica i el gaudir del temps lliure, aspectes clau en l’etapa d’emancipació a la qual s’enfronten. 

Com a dades destacades del projecte cal esmentar que tretze entitats socials han derivat joves al projecte i 28 persones mentores han acompanyat els joves en aquesta etapa vital per al seu futur. En aquest cas, es tracta de socis i sòcies i treballadors i treballadores del Club que s’han volgut sumar al projecte.

Durant aquest primer any, s’han rebut més de 180 sol·licituds de joves per participar en el projecte, i després d’una selecció exhaustiva han quedat 100 participants. S’han impartit 24 cursos en tot el territori en diversos oficis, segons les necessitats de les empreses: hostaleria, restauració, soldadura, manteniment, logística, neteja industrial, socorrisme, etc.

Durant l’acte, a banda de la projecció d’un vídeo resum d’aquesta primera edició del projecte, els diferents participants de Joves Futur + (entitats derivadores, entitats formadores, mentors, mentores i empreses) van explicar la seva experiència amb aquesta iniciativa. Una fotografia grupal amb les persones joves que han participat, juntament amb empreses, persones mentores, i responsables del projecte, va tancar l’acte. 
 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut