“S’agraeix el contacte amb la presidència del Club”

“S’agraeix el contacte amb la presidència del Club”

Pere Ripoll, un dels quatre senadors que diumenge va veure des de la llotja de l’Estadi Olímpic Lluís Companys el Barça-Sevilla, celebra la iniciativa Llotja Oberta Especial Senadors i Senadores

Pere Ripoll i Garcia, soci número 299 del FC Barcelona, 88 anys, és un dels quatre senadors que va gaudir del Barça – Sevilla de diumenge des de la llotja presidencial de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, aprofitant el programa Llotja Oberta. Culer des del bressol, Ripoll ha viscut bona part dels 125 anys d’història del Club. “Fa poc vaig rebre la insígnia d’or i brillants, però abans de fer-me soci, quan era nen, ja anava a Les Corts. Segueixo el Barça des de l’any 1944”, assegura. Vuitanta anys de barcelonisme mereixen el màxim respecte i un fet com el de diumenge hi fan justícia.

Abans de veure la victòria del Barça (5-1) davant el Sevilla, Ripoll va intercanviar unes paraules amb el president Laporta i es va fotografiar amb ell a l’avantllotja. “Trobo molt bé que es convidin els socis més antics a la llotja. En els molts anys que he estat soci, de vegades m’he sentit distanciat de la presidència. Aquest contacte s’agraeix”, comentava després. Des de la inauguració de l’Spotify Camp Nou, l’any 1957, Pere Ripoll ha estat soci amb abonament a la lateral coberta. “Encara guardo l’entrada del dia de la inauguració”, diu.

No té dubtes quan se li demana que triï un partit: “La remuntada contra el PSG em va emocionar més que cap altre”. La seva memòria, però, arriba fins als temps de Les Corts. “Recordo les empentes que havíem de fer, i les que rebíem, per entrar. Els que arribaven tard empenyien per encabir-s’hi. Hi va haver un dia en què es va trencar la barana del gol sud i la gent va saltar el terreny de joc. La policia es va pensar que era una invasió de camp i van començar a repartir llenya. Va haver d’intervenir el Governador Civil”, rememora.

Les Corts va quedar petit i, per això, va néixer l’Spotify Camp Nou. Seixanta cinc anys després de la seva inauguració, tocava refer-lo i així ha estat. “Era el moment, calia una reforma important. Hi havia zones molt deteriorades”, considera Pere Ripoll. Al seu costat, la Mariona Ripoll, 16 anys, se’l mira amb ulls de neta orgullosa. També culer des del bressol, i sòcia, va acompanyar el seu avi a la llotja de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, com ho van fer quatre persones més amb altres tants senadors i senadores. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut