Barça - Kiel: Un memorable Nielsen guia el Barça a la final (30-18)

Els culers lluitaran per ser Campions d'Europa a Colònia després d'una exhibició de Nielsen a la porteria i de la resta a la pista

Quina manera de guanyar-se un lloc a la final de la TruckScout24 EHF Final4! El Barça ha passat per sobre del Kiel (30-18) en un partit memorable que eleva la figura d'Emil Nielsen encara més. El porter danès ha acabat amb un històric 46,88% d'aturades que, sumades a una gran actuació coral de la resta ha destrossat el seu rival, pràcticament del primer minut fins a l'últim.

Ratxes creuades per a començar

La semifinal ha començat tal com hauria volgut tot aficionat barcelonista. Un 3-0 de sortida, i amb dues aturades brutals de Nielsen, convidaven a l'optimisme inicial. Però els alemanys s'han aixecat ben ràpid, endurint encara més la seva defensa per a bloquejar l'atac culer durant uns minuts en què han capgirat el marcador fins al 5-6.

2024-06-08_FCBHANDBOLvsKIEL_94

Nielsen, Nielsen i més Nielsen

L'atac del Barça fluctuava entre bons moments i d'altres de desencert, però hi havia una nota mantinguda al llarg de tot el primer temps que facilitava molt les coses: Emil Nielsen. El gegant danès ho ha estat encara més del que ja és habitual, fent gala de tots els seus recursos per tal de frustrar els atacs rivals.

Durant bona part de la primera meitat ha estat amb un 50% d'aturades, i la majoria d'una plasticitat espectacular. A banda del factor Nielsen, en atac han tingut protagonisme homes com Petar Cikusa, marcant en la seva primera jugada en una Final Four i amb dos gols al descans. També Blaz Janc, amb dues dianes seguides, una recuperant i marcant a porteria buida, a més d'un Aitor Ariño impecable en el llançament (4 de 4 al descans) per a disparar els seus fins al +6 a la mitja part (15-9).

Oloren la sang

La represa ha començat amb el Barça olorant la sang i intentant matar del tot el partit (18-10), mentre el show d'Emil seguia al marc blaugrana. Tot i això, un parell de pèrdues i bons atacs del Kiel han eixugat la diferència fins a la meitat (18-14), obligant Carlos Ortega a demanar un temps mort per a tranquil·litzar els seus. I ha funcionat.

2024-06-08_FCBHANDBOLvsKIEL_88

Del parcial de 0-4 al de 6-0, amb un Barça imparable i amb una fam insaciable fins a posar-se 24-14 i deixar-ho tot vist per a sentència a falta d'un bon tros del partit. Quedava temps, això sí, per a ovacionar Nielsen quan ha deixat el seu lloc a Gonzalo en els últims minuts. Un Gonzalo que ha mantingut el nivell del danès, aturant i fins i tot assistint. A més, Carlos Ortega s'ha pogut permetre el luxe de fer jugar tots els convocats, i tots han sumat per a completar una actuació brillant a tots els nivells.

A mantenir el nivell a la final

Ara, tant de bo pugui replicar-se a la gran final, que serà contra el sorprenent Aalborg, que s'ha tret de sobre el vigent campió Magdeburg. Així, cap dels dos alemanys lluitarà pel títol i el Barça buscarà recuperar el tron continental contra l'exblaugrana Mikkel Hansen, que vol tancar la seva llegendària carrera aixecant el trofeu. Nielsen i companyia ho volen evitar. Que segueixi l'espectacle a Colònia.

Fitxa del partit

Barça: 30
Kiel: 18

Barça: Emil Nielsen (0), Blaz Janc (4), Dika Mem (3), Thiagus Petrus (0), Luís Frade (2), Jonathan Carlsbogård (2) i Aitor Ariño (4) - set inicial - Melvyn Richardson (5), Hampus Wanne, Timothey N'Guessan (2), Aleix Gómez (2), Domen Makuc (1), Haniel Langaro (1), Petar Cikusa (2), Javi Rodríguez (0) i Gonzalo Pérez de Vargas (0).

Kiel: Samir Bellahcene (0), Niclas Ekberg (3), Hendrik Pekeler (1), Harald Reinkind (3), Elias Skipagotu (1), Rune Dahmke (1), Eric Johansson (1) -set inicial - Domagoj Duvnjak (4), Magnus Landin (0), Petter Overby (0), Steffen Weinhold (1), Patrick Wiencek (0), James Faust (0), Karl Wallinius (1), Mykola Bilyk (2) i Tomas Mrkva (0).

Parcials: 4-1, 4-4, 8-6, 9-6, 12-8, 15-9 / descans / 18-11, 20-14, 22-14, 27-17, 30-17, 30-18.

Àrbitres: Daniel Accoto i Roberto Accoto.