Aalborg - Barça: Una final per a recuperar el domini continental

Aalborg - Barça: Una final per a recuperar el domini continental

Després de desfer-se dels dos equips alemanys, danesos i catalans se citen a Colònia per a regnar a l'handbol europeu

La gran final de la TruckScout24 EHF Final4 ja és aquí... i la juga el FC Barcelona! Els blaugrana van esclafar sense pietat el Kiel a les semifinals, amb un imperial Emil Nielsen a la porteria i van guanyar-se el dret a veure's les cares amb l'Aalborg a l'última instància per a poder assaborir la glòria de ser Campions d'Europa i, en el cas dels de Carlos Ortega, recuperar el tron continental que van perdre la temporada passada després d'ocupar-lo durant dues de seguides.

Uns busquen la dotzena, els altres la primera

Al Lanxess Arena de Colònia (18-00h per TV3 i DAZN) s'hi disputarà la final de la Champions 23/24 entre catalans i danesos, que volen tancar un cap de setmana brillant amb la cirereta més dolça del pastís. Es tracta de dos equips amb un palmarès molt diferent. Mentre el Barça jugarà la seva dissetena final de la màxima competició continental, amb un total d'11 victòries, per a l'Aalborg serà la segona. De fet, no cal anar molt lluny per a trobar la que van disputar els danesos, la del 2020/21... contra el Barça, que va imposar-se 36-23.

2024-06-08_FCBHANDBOLvsKIEL_71

11 sobre 11 en els enfrontaments directes

De fet, els dos finalistes s'han creuat un total d'11 vegades al llarg de la història a la Champions, amb un idèntic resultat: triomf culer. 11 sobre 11 i ara buscaran la dotzena. Una final sempre té molta història al seu voltant, i en el cas d'aquesta no podia ser una excepció. Pel bàndol blaugrana, especialment per a Gonzalo Pérez de Vargas i Aitor Ariño, que podrien sumar la cinquena Champions del seu extens palmarès, escalant una mica més a l'Olimp d'aquest esport.

Pel que fa als danesos, és l'última oportunitat perquè una carrera llegendària com la de Mikkel Hansen es tanqui amb una Champions, un dels pocs trofeus que li manquen per guanyar a l'exblaugrana, després de perdre la final del 2010 com a culer i la del 2017 defensant el PSG. I és l'última opció, perquè ja ha anunciat que ho deixarà al final d'aquesta temporada.

El camí de l'Aalborg fins a la final

L'equip dirigit per Stefan Madsen ha arribat fins aquí després de quedar segon classificat del Grup A, només per darrere del Kiel, precisament l'equip derrotat pel Barça a les semifinals. Gràcies a quedar entre els dos primers van saltar-se la ronda de vuitens, però als quarts van eliminar tot un Veszprem, remuntant a casa (33-28) el mínim desavantatge amb què van tornar d'Hongria (32-31).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut