Aalborg i Magdeburg, entre els rivals del Barça a la fase de grups de la propera Champions

Aalborg i Magdeburg, entre els rivals del Barça a la fase de grups de la propera Champions

Els dos últims finalistes i els dos últims campions s’enfrontaran al Grup B

El sorteig de la Machineseeker EHF Champions League 2024/25, celebrat a Viena aquest dijous, ha deixat definits els rivals del Barça a la fase de grups. Els vigents campions hauran de veure’s les cares ja a la primera fase amb l’altre finalista de l’última edició, l’Aalborg, i amb el campió del 2023, el SC Magdeburg.

El Grup B, però, també inclou altres rivals perillosos, com l’Industria Kielce, el HBC Nantes i el OTP Bank-Pick Szeged. Completen la nòmina de rivals el Kolstad Handball i el HC Zagreb.

Per l’altra banda del quadre, el Grup A el formen el PSG, l’Orlen Wisla Plock, el Vészprem, el Fredericia, el Füchse Berlín, l’Sporting de Portugal, el Dinamo de Bucarest i l’Eurofarm Pelister.

Els dos primers classificats de cada grup passaran directament als quarts de final, mentre que del tercer al sisè disputaran una ronda de vuitens de final.

La Champions 2024/25 començarà el dimecres 11 de setembre, tot i que encara no se sap quin serà el calendari de la fase de grups. L’EHF anunciarà properament les dates i els horaris dels partits. L’única data confirmada és la de l’EHF Final 4, que es disputarà al Lanxess Arena de Colònia el cap de setmana del 14 i 15 de juny.

Ortega: "Ens ha tocat un grup molt difícil, però som el Barça"

L’entrenador del Barça, Carlos Ortega, admet després del sorteig que el repte "cada any és més difícil, ja que els equips milloren les seves plantilles cada temporada", però que "el Barça sempre ha d’intentar ser entre els millors".

"El nostre objectiu és intentar tornar a ser a la Final Four. Sabem que ens ha tocat un grup molt difícil, però els jugadors són molt guanyadors i lluitarem per tornar a ser-hi", explica.

Dika Mem i Emil Nielsen, protagonistes al sorteig

El sorteig de l’EHF Champions League ha tingut també un altre al·licient: saber els guanyadors dels premis EHF Excellence Awards, que reconeixen els millors jugadors d’Europa a la temporada 2023/24.

El Barça ha comptat amb dos representants al 7 ideal de la temporada. El capità, Dika Mem, ha estat reconegut com a millor lateral dret, tant per la seva contribució al títol de Champions en l'àmbit de clubs com per la seva contribució a l’or europeu de França.

Per la seva banda, Emil Nielsen ha estat guardonat com el millor porter del continent en aquest curs 2023/24. Nielsen, més enllà de la seva gran actuació durant tota la Champions amb el Barça, també va ser decisiu per a la selecció de Dinamarca en la consecució de la medalla de plata europea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut