Cinquena Lliga de la temporada per al FC Barcelona

El Barça de futbol sala guanya la competició domèstica i s’uneix a l’equip d’handbol, de bàsquet, d’hoquei patins i al primer equip de futbol femení

El Barça de futbol sala és campió de la Lliga! Els d’Andreu Plaza han eliminat en la final del play-off el Llevant, en el tercer i definitiu partit que s’ha disputat al Palau, i sumen la cinquena Lliga per a la secció

Un títol que, ara sí, tanca definitivament la temporada 2020/21 al FC Barcelona, ja amb totes les competicions dels equips professionals finalitzades. I amb un balanç molt positiu, perquè l’entitat blaugrana ha assolit fins a cinc títols de Lliga. Perquè, a banda de la Primera RFEF Futsal, el Club ha guanyat l’Asobal, l’ACB, la OK Lliga i la Primera Iberdrola

La d’handbol, la més matinera

Va ser el 19 d’abril, amb una victòria davant el Puente Genil. La Lliga Asobal, la onzena consecutiva del Barça i la 28a del palmarès de la secció, es va tenyir de blaugrana a falta de sis jornades per al final.

mini_CelebraciPistaHandbol_pic_2021-04-19_fcbhandbolvspuentegenil_88

Un títol que se suma als altres cinc aconseguits aquesta temporada (Supercopa Catalunya, Supercopa d’Espanya, Copa del Rei, Copa Asobal i Champions), en un any espectacularment perfecte: 61 victòries en els 61 partits disputats en totes les competicions.

La primera peça del Triplet

El passat 9 de maig, el Barça Femení va sumar la seva sisena Lliga, la segona de forma consecutiva, després de guanyar contra el Granadilla i que el Llevant empatés contra l’Espanyol.

En total, les de Lluis Cortés només han perdut 1 partit a la Lliga, contra l’Atlètic de Madrid amb la competició ja guanyada, i han sumat 99 punts. 33 triomfs en 34 jornades, doncs, que decoren el primer títol que va caure en un curs històric, finalitzat amb un triplet de Lliga, Copa de la Reina i Champions

Una bona remuntada

El 22 de maig el protagonista va ser el Barça d’hoquei patins, després de derrotar el Mataró i poder sumar el vuitè títol d’OK Lliga consecutiu

mini_mataro - barça - SARA

Cal recordar que l’equip va arribar a estar cinc punts per sota del Liceo i que, al final de la primera volta, el marge era de tres punts. Però la segona volta del conjunt d’Edu Castro, marcada per la gran victòria a Riazor (3-7) que li va servir per situar-se líder en solitari, va ser impecable.

No ha estat l’únic títol del curs per als blaugrana perquè també sumen la Lliga Catalan i la Supercopa d’Espanya

Campions de Lliga 7 anys després

El 15 de juny, el Barça de bàsquet celebrava la Lliga al Palau, 7 anys després de fer-ho per darrer cop. Va aconseguir el títol després de derrotar el Madrid en els dos partits de la sèrie final, així com eliminant el Tenerife a les semifinals i el Joventut als quarts.

Un play-off que el Barça va jugar en condició de segon classificat de la Lliga regular, però que va acabar convertint-lo en campió.

Aquesta Lliga ACB, però, no ha estat l’única que ha assolit l’equip de Sarunas Jasikevicius ja que, en la seva primera temporada al capdavant de l’equip, també s’ha aixecat la Copa del Rei.

El títol que tanca la temporada

No van començar bé les coses per al Barça de futbol sala a la Lliga, que va fer 1 punt de 18 en l'inici de la competició. Poc a poc, però, es va anar recuperant i va finalitzar la fase regular en la tercera posició, a només dos punts del líder.

Durant el play-off, els d’Andreu Plaza han eliminat l’Inter i el Palma, en tres partits, abans de disputar la final contra el Llevant, també a tres partits i que s’ha acabat decidint al Palau aquest dimecres 30 de juny.

mini_2021-06-30_FCBFUTSALvsLLEVANT_123

Aquest títol ha estat l’únic que ha sumat l’equip de futbol sala en aquesta temporada 2020/21, tot i que ha guanyat diverses finals que corresponen a la temporada passada i que van ser ajornades per la Covid. Entre elles la de la Champions 19/20 jugada al Palau, així com la de la Copa del Rei 19/20, disputada a Màlaga i contra el Jaén.