Joan Laporta: “Volem més èxits perquè som el millor Club del món”

Joan Laporta: “Volem més èxits perquè som el millor Club del món”

El president fa balanç de la temporada en la reunió ordinària del Senat celebrada a l’Auditori 1899 davant de més de 100 membres de l’òrgan estatutari del Club

El FC Barcelona ha celebrat aquest dimecres la reunió ordinària del Senat, l’òrgan estatutari col·legiat i honorífic de caràcter consultiu, integrat pels mil socis i sòcies amb més antiguitat al Club. L’acte, celebrat a l’Auditori 1899, ha estat presidit per Joan Laporta, que en el seu informe ha fet un balanç de la temporada esportiva, que ha qualificat de “bona” i amb la mirada posada “en seguir per aquest camí de l’èxit que exigeix ser el millor club del món”. Laporta també ha destacat el fet de que el Club pugui ja formalitzar les inscripcions pendents de jugadors del primer equip gràcies a l’aprovació del pla de viabilitat presentat a LaLiga.

Joan Laporta ha estat acompanyat en aquesta reunió dels vicepresidents Rafael Yuste, Elena Fort, Eduard Romeu, Antonio Escudero i Juli Guiu, dels directius Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Miquel Camps, Alfons Castro, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas, Xavier Puig i Àngel Riudalbas i del secretari de la Junta, Josep Cubells, que ha conduït l’acte al que han assistit 112 senadors i senadores.

El president ha començat el seu parlament qualificant la temporada esportiva com “a bona en línies generals ja que s’ ha aconseguit l’objectiu principal de guanyar la Lliga” Joan Laporta ha volgut destacar que “el mèrit d’aquest èxit es del Xavi, que juntament amb el seu staff i jugadors, que son els autèntics artífexs, han aconseguit aquests triomfs”. Laporta, que també ha agraït la feina feta per Mateu Alemany i per Jordi Cruyff, així com per la resta del Club, ha explicat que el Barça vol continuar pel camí de l’èxit i que està treballant “per reforçar un equip que pugui aspirar a guanyar totes les competicions. Volem més èxits perquè som el millor club del món”. En aquest sentit, Laporta ha valorat el fet que LaLiga hagi aprovat el pla de viabilitat, que “ens permetrà registrar jugadors importants i que es un senyal de que anem pel bon camí i de que fugim de decisions que en el passat ens van portar al col·lapse”.

La bona actuació de l’equip durant aquesta temporada ha estat una de les raons que ha fet tornar el públic a l’estadi de manera massiva. En aquest sentit, el president del FC Barcelona ha manifestat que “estem orgullosos que l’Spotify Camp Nou hagi registrat els millors índex de públic del segle XXI, amb una assistència de 83.000 espectadors per partit de mitjana”.

La propera temporada l’equip haurà de traslladar-se a jugar a l’Estadi Olímpic de Montjuïc degut a les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou. El president ha fet referència a aquest fet i ha demanat l’esforç i la comprensió per part dels socis i sòcies davant d’aquest trasllat “si volem fer realitat aquest somni del barcelonisme i que serà el millot llegat que podrem deixar als nostres nets i netes”.

Pel que fa al projecte de l’Espai Barça, Joan Laporta ha explicat que s’està duent a terme “en un entorn complicat” i que el fet d’haver aconseguit el finançament, que al final seran uns 1.472 milions d’euros, demostra que la institució “encara té molta força i que atrau als inversors que confien en la potencia del Club”.

WhatsApp Image 2023-06-14 at 19.49.23

Referència al Cas Negreira

El president Laporta també ha fet referència en el seu discurs al Cas Negreira que ha qualificat com “una gegantesca campanya de desprestigi professional del nostre Club que no permetrem”. Laporta ha tornat a insistir, aquest cop davant els senadors i senadores, en que “el FC Barcelona mai ha realitzat cap actuació per alterar la competició i aconseguir una avantatge esportiu” i que l’únic que ha fet el Club es “tenir un assessorament arbitral, amb les corresponents factures, pagaments per transferències i reflectit en els llibres, que no constitueix cap actuació il·lícita, i menys un il·lícit penal”.

L’acte del Senat ha continuat amb la presentació del trasllat a l’estadi Olímpic Lluis Companys per part d’Elena Fort. En la seva intervenció, la vicepresidenta Institucional ha explicat als senadors i senadores com ha quedat definit el model d’aforament amb els preus i localitzacions dels passis per a la propera temporada, així com el pla de mobilitat que han projectat el Club i l’Ajuntament de Barcelona per accedir a l’Estadi, dues qüestions que ja van ser exposades en el seu dia per part de la vicepresidentaen roda de premsa.

Seguidament ha intervingut Eduard Romeu, vicepresident d’Economia, que ha començat el seu parlament explicant de com es van trobar el Club des d’un punt de vista financer i com la Junta Directiva actual ha treballat per redreçar la situació econòmica, posant l’accent en la capacitat “per construir un equip competitiu, jove i amb recorregut i amb un cost salarial molt menor del que vam heretar”..

Romeu ha explicat que, per mantenir l’actual model de propietat, quelcom que han valorat els inversors del projecte “es necessari  reduir les despeses i generar nous ingressos que en gran part vindran de l’Espai Barça”. En aquest sentit, Romeu ha exposat davant dels senadors i senadores el pla de finançament del projecte i que el Club ja va també detallar públicament el passat 27 d’abril. Romeu ha explicat l’estructura de amb les línies vermelles que contempla -sense hipoteca ni garantia del Club pel deute ni afectació en la pressa de decisions- els terminis de devolució -no hi haurà retorn del préstec principal fins a la finalització de les obres, el 2026 i es realitzarà i amb els ingressos que generi el nou Estadi- i el tipus d’interès mitjà estimat, que serà del 5,53% i sense riscos de tipus de canvi.

Els documents relacionats amb el finançament així com el procés de licitació i les condicions contractuals de la reforma de l’Estadi estan a partir d’avui disponibles per a consulta a la web del Club.

Un cop finalitzades les exposicions sobre el trasllat a l’Estadi Olímpic de Montjuïc i el finançament de l’Espai Barça s’ha donat pas a un torn obert de precs i preguntes per part dels senadors i senadores amb el que ha conclòs la reunió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut