Barça 2-1 Reus: Triomf treballat per plantar-se a la final

El Barça ha guanyat el primer Clàssic de la temporada contra els reusencs i això els dona la possibilitat de lluitar pel primer títol de la temporada

El Barça ha hagut de treballar-se de valent la victòria en el primer Clàssic de la temporada contra el Reus Deportiu (2-1). Un gol de Marc Grau en el darrer minut del primer temps, i un altre de Joao Rodrigues en el primer de la segona han servit per accedir a la final de la Lliga Catalana.

Marc Grau obre la llauna abans del descans

El partit ha tingut una alta intensitat des de l'inici, amb un Reus decidit a dificultar el joc fluid blaugrana. Però, tot i això, els reusencs no han pogut evitar que el seu jugador més destacat del primer temps hagi estat el porter Càndid Ballart.

Ell ha estat l'encarregat de postergar fins a l'últim minut del primer temps el gol blaugrana. Entre les aturades de Ballart i una falta directa que no ha pogut transformar Pau Bargalló han provocat que, fins que no quedaven 40 segons per a la mitja part no arribés el gol inaugural de Marc Grau amb un xut de cullera (1-0, min. 25).

Intercanvi de gols a l'inici de la represa

L'avantatge al descans ha estat merescut però mínim, i també gràcies a les intervencions de Sergi Fernández entre els pals culers, però tot el que ha costat veure el primer gol, després ha estat al contrari al segon temps.

Perquè, en el primer minut de la represa, Joao Rodrigues ha rematat una assistència de Pau Bargalló (2-0, min. 26) per ampliar una diferència que ràpidament ha tornat a ser d'un gol. El Reus ha trobat la porteria de Sergi Fernández amb una diana de Maxi Oruste (2-1, min. 29), que ha deixat la classificació culer per a la final en suspens.

A un partit del primer títol del curs

Un gol era un avantatge més que perillós, i tot i que els d'Edu Castro han buscat de forma incessant el tercer gol, amb una falta directa inclosa en els compassos finals que ha acabat aturant Càndid Ballart, no s'ha pogut trobar.

Al final, els culers han estat capaços de treure el màxim rèdit possible als dos gols anotats i han pogut defensar el botí que els dona la classificació per a la final de la Lliga Catalana que jugaran aquest mateix diumenge a les 19.15h de la tarda.

Fitxa del partit

Barça: 2
Reus Deportiu: 1

Barça: Sergi Fernández, Pau Bargalló, Ignacio Alabart, Joao Rodrigues i Xavi Barroso - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca.

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Sergi Aragonés, Martí Casas, Marc Julià i Arnau Canal - cinc inicial - Ferran Giménez, Joan Salvat, Maxi Oruste, Diego Rojas.

Gols: 1-0, Marc Grau (min. 25); 2-0, Joao Rodrigues (min. 26); 2-1, Maxi Oruste (min.29).

Àrbitres: Jani Nicolás i Ignasi Galán. Blava a Marc Julià.