El FC Barcelona, seu de l’assemblea bianual de l’Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+

El FC Barcelona, seu de l’assemblea bianual de l’Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+

Un punt de trobada en què l’objectiu principal és posar en comú els problemes que sorgeixen tant a l’esport femení com en el col·lectiu LGTBI+ així com buscar solucions i procurar el suport mutu

El passat dissabte 7 d’octubre el FC Barcelona va acollir a les seves instal·lacions l’assemblea bianual de l’Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+ (ADI), una iniciativa en què ha participat el departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del Club.

ADI treballa fonamentalment per combatre la LGTBIfòbia en l’esport i desenvolupar espais segurs i diversos per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGTBI+. Cada assemblea està organitzada per una de les entitats que formen part d’aquesta agrupació, i aquesta edició ho ha fet Panteres Grogues, l’associació multiesportiva LGTBIQ+ sense ànim de lucre i amb qui el FC Barcelona té un conveni des del 2022, basat en la formació i l’assessorament relatiu a la diversitat de gènere, identitat i orientació sexual, així com la lluita contra l’LGTBIfòbia en el món de l’esport, tal com estableixen els Estatuts del Club. Un punt de trobada en què l’objectiu principal és posar en comú els problemes que sorgeixen tant a l’esport femení com en el col·lectiu LGTBI+ així com buscar solucions i procurar el suport mutu.

En aquesta assemblea celebrada a les instal·lacions del FC Barcelona van estar presents representants del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió, que van exposar les iniciatives dutes a terme pel Club en matèria LGTBI+ i un total de 12 entitats de fins a 7 comunitats autònomes espanyoles i de Portugal. Durant la sessió es van presentar els comptes i la memòria d'activitats anuals i es va aprovar l'entrada de noves entitats. Els representants dels clubs LGTBI+ van estudiar les estratègies i accions que cal seguir en els propers mesos, especialment en la defensa del col·lectiu trans, intersex i enebé (no binari) després de la continuada discriminació que està patint a la seva pràctica esportiva diària per part de diverses federacions.

Un cop conclosa la sessió el Club va convidar les entitats a realitzar una visita guiada pel Barça Immersive Tour, el nou Museu blaugrana.

Agrupación Deportiva Ibérica LGTBI+ (ADI)

ADI va néixer l’any 2009 i consta de 22 entitats de diferents comunitats autònomes espanyoles i de Portugal. Aquest grup està format no només per entitats LGTBI+ sinó que també en formen part grups i entitats que busquen una millora interna quant a drets humans, ser més inclusius i tenir en compte la diversitat existent en la nostra societat i així adaptar-se a la nova llei de l'esport - que menciona que l'esport és un dels drets humans i que no es pot excloure cap persona per cap raó social, ni de sexe, ni orientació sexual, ni identitat i expressió de gènere-. Algunes associacions LGTBI+ que pertanyen al grup treballen per incorporar l'esport a les seves persones sòcies.

ADI té com a objectiu apropar i ensenyar els beneficis de l'esport tant a nivell físic, psicològic i social; perquè algun dia no hi hagi misogínia ni LGTBIfòbia en l'esport.

Com a fruit de les reunions d’ADI, entre les fites més rellevants es troba l’elaboració de propostes per a l’aprovació de la Llei 4/2023, del 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI o fins i tot per formar part del Consell Estatal LGTBI+.

Un Club en contra de l’homofòbia, bifòbia i transfòbia

El FC Barcelona i Panteres Grogues van signar el febrer del 2022 un conveni de col·laboració que establia les bases de la cooperació entre les dues entitats i, en el cas del Club, aquest centrava el seu interès en la formació i assessorament relatiu a la diversitat de gènere, identitat i orientació sexual, així com la lluita contra l’LGTBI-fòbia en el món de l’esport.

A través del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió del FC Barcelona s’han impulsat tallers i formacions dirigides a joves esportistes de la Masia o als staffs tècnics de les seccions professionals del Barça. També s’ha donat visibilitat als diferents col·lectius, mitjançant jornades esportives, com la realitzada amb l’Agrupació de Jugadors i als veterans de bàsquet i handbol per celebrar el Dia contra l’LGTBI-fòbia en l’Esport, o hissant banderes irisades a l’Spotify Camp Nou i a l’Estadi Johan Cruyff.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut