Barça – Rivas: No hi ha qui els pari (8-2)

Los culers aconsegueixen la sisena victòria a l’OK Lliga després de batre el conjunt madrileny per sis gols de diferència

Amb la contundent victòria per 8-2, el Barça ja suma 41 partits consecutius a l’OK Lliga sense conèixer la derrota. Els d’Edu Castro no han donat opció a l’Adiss Hockey Rivas que han estat víctimes d’una exhibició de João Rodrigues.

Els aficionats del Palau també han pogut gaudir de la celebració del títol europeu sub-15 de la secció i han presenciat el debut de Jan Curtiellas. Dos grans exemples de la qualitat de La Masia.

Sense opcions pels visitants

Els d’Edu Castro han començat el partit temptejant el conjunt madrileny. El Rivas, recentment ascendit d’OK Plata, s’ha mostrat molt incisiu en els primers moments del matx, tant que fins i tot ha estat obert el marcador al minut 10. Sergio Martín ha aprofitat un refús de la defensa blaugrana i amb una potent rematada ha batut Carles Grau. L’alegria per als madrilenys, però, ha estat efímera; trenta segons després, Sergi Llorca amb una giragonsa ha enviat la pilota al patí de Miguel Cañadillas i aquesta ha acabat entrant a la porteria del Rivas, empatant el partit.

El Barça ha aprofitat la patacada anímica dels rivals posterior al gol i, ni dos minuts després de l’empat, s’ha avançat mitjançant João Rodrigues que ha recuperat la pilota al mig de la pista i  s’ha encarregat de culminar la jugada. 2-1 i el Barça ja no ha afluixat. Els culers han continuat pressionant els madrilenys, aconseguint que l’àrbitre els mostrés dues targetes blaves -a Francisco Fernández i Gerard Escolà-. En una d’elles, Ignacio Alabart ha aprofitat la falta directa i ha marcat el 3-1 (min. 11).

El quart gol dels blaugrana no ha tardat a arribar, ja que Barroso, set minuts més tard, ha finalitzat una gran jugada col·lectiva, i pràcticament sol ha enviat la pilota a l’escaire de Marc Castañer. Anteriorment, els madrilenys havien escurçat distàncies amb un gol de Cañadillas, que “li ha tornat” l’error del primer gol a Sergi Llorca. Amb una passada a la frontal de l’àrea, el jugador català l’ha intentat desviar, amb la mala sort que ha batut a Carles Grau.

Al ritme de João Rodrigues

El portuguès ha estat la gran referència del Barça durant la segona meitat del partit. Si als primers 25 minuts havia arribat als 10 gols aquesta temporada, un cop finalitzat el partit ha arribat als 13, liderant el rànquing de golejadors. Alabart, dos minuts després de la xiulada inicial, li ha cedit la pilota al portuguès amb una gran assistència creuada, que Rodrigues ha finalitzat davant del porter. 5-2 i encara en volien més.

El ‘79’, quasi 10 minuts més tard, ha aconseguit el seu hat-trick amb un potent xut des de fora l’àrea, impossible d’aturar per Castañer.  Marc Grau, ha volgut ser partícip també de la golejada blaugrana i ha aprofitat una gran assistència, altre cop d’Alabart, per obtenir el seu gol al minut 12 de la segona meitat.

Jan Curtiellas ha tingut els seus minuts de glòria, ja que Edu Castro l’ha fet debutar amb el primer equip. El jove jugador blaugrana duu des de les categories més alevines vestint l’elàstica del Barça i per primer cop ha tingut l’ocasió de jugar al Palau “amb els grans”.

Finalment, Rodrigues ha aconseguit el 8-2 per als blaugrana al minut 20 del segon període, rematant una assistència en profunditat de Llorca per acabar de rematar els madrilenys.

Barça, 8.
Adiss Hockey Rivas, 2.

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Xavi Barroso, Sergi Llorca, João Rodrigues -cinc inicial- Jan Curtiellas, Sergi Panadero, Marc Grau, Eloi Cervera.

Adiss Hockey Rivas: Marc Castañer, Alex Joseph, Sergio Martín, Francisco Fernández, Miguel Cañadillas -cinc inicial- Gerard Escola, Sergi García, Bernat Yeste, Adrian Pos.

Gols: 0-1, Sergio Martín (min. 5); 1-1, Sergi Llorca (min. 6); 2-1, João Rodrigues (min. 8); 3-1, Ignacio Alabart (min. 11); 3-2, Miguel Cañadillas (min. 16); 4-2, Barroso (min. 18); 5-2, João Rodrigues (min. 27); 6-2, João Rodrigues (min. 35); 7-2, Marc Grau (min. 37); 8-2, João Rodrigues (min. 45).

Àrbitres: Erik Rivas i Jordi Reverter.