Barça - València: Segueixen intractables al Palau (74-70)
Ofert per

El Barça treballa de valent per consumar la revenja contra un València que, com tots, ha sortit del Palau derrotat

El Barça ha sortit victoriós d'un partit llarg, patit i ple d'obstacles contra el València Basket (74-70). Després d'un gran començament s'ha instal·lat una igualtat patent fins al final, quan la paciència culer ha tingut el premi d'una nova victòria al Palau, d'on no se n'ha escapat cap i que ha servit com a revenja contra un equip que els havia derrotat en Lliga a la Fonteta.

El Palau, endolladíssim

De les càlides rebudes a dos exblaugrana com Víctor Claver i Brandon Davies ràpidament s'ha passat a un altre tipus de calidesa, molt més visceral amb un Palau molt posat en el partit des del primer moment. Una primera antiesportiva xiulada a Vesely en una de les seves múltiples batalles amb Touré ha escalfat l'ambient, i tot i que pocs minuts després n'han assenyalat una a Ojeleye, el Palau ja era una olla de pressió.

La defensa i Vesely manen en el primer quart

A més, a la pista, els de Roger Grimau mostraven un gran nivell defensiu, i amb un Vesely en estat de gràcia els culers s'han endut amb claredat el primer període (25-16). En el segon, en canvi, a l'atac culer li ha costat i molt carburar.

Màxima igualtat fins al final

El València penetrava sense massa oposició i ha minimitzat la diferència en els primers minuts, i tot i un parell de bones cistelles de Parra i Jokubaitis resistint el contacte rival, el Barça ha passat gairebé quatre minuts sense anotar, cosa que han rendibilitzat els valencians per posar-se a només un punt (29-28).

Al final, la dupla txeca ha donat aire als culers, amb Satoransky i Vesely, que ha tornat a ser el referent dins la pintura, per mantenir una lleugeríssima renda al descans (37-33). El partit estava predestinat a viure en la igualtat i l'intercanvi de cops fins al final, i així ha estat. El desencert des del perímetre ha penalitzat el Barça durant tot el partit, i ni tan sols grans tiradors com Abrines o Laprovittola eren capaços d'anotar de tres quan estaven alliberats.

Pocs triples, però decisius

Amb tot això, i després d'un tercer període de màxima igualtat (54-52) tot quedava abocat a decidir-se en els minuts finals. El primer triple de l'últim quart ha entrat a 4.11 del final, i com s'ha celebrat... perquè suposava el primer d'Abrines en el partit en el seu sisè intent (65-60). El capità s'ha tret un pes de sobre i el Palau ha tornat a ser el jugador extra que tanta falta fa en les nits europees.

Ningú guanya al Palau

Kalinic l'ha encès una mica més amb un altre triple que posava el +8, però el València ha respost de la mateixa forma. A mig minut del final, una brutal esmaixada de Vesely ha tornat a posar el Barça amb un +5, i tot i que els visitants li han volgut posar emoció fins al final, ha acabat sent definitiu perquè els de Grimau oblidin la derrota contra el Baskonia i segueixin demostrant que el Palau és un fortí, de moment, inexpugnable.