Cultural Leonesa – Barça Atlètic: Derrota espessa a Lleó (3-1)

Els blaugranes han caigut en un partit marcat per les errades defensives i per una boira molt densa

El Barça Atlètic ha perdut en la seva visita al camp de la Cultural Leonesa (3-1). Malgrat que els de Rafa Márquez han realitzat una bona primera part, a la represa s’han vist superats pel conjunt lleonès i ja no han pogut reconduir el matx, trencant així una ratxa de cinc victòries consecutives.

Inici prometedor

El partit entre ambdós conjunts ha començat amb molta intensitat, demostrant l’ambició de cada equip en la lluita per les posicions capdavanteres de la classificació. Així, ha arribat la primera ocasió clara a favor del Barça Atlètic al minut 7, amb una falta molt perillosa a la frontal de l’àrea. Unai, que venia de marcar un doblet en l’últim matx, ha estat a punt d'anotar un autèntic golàs, però el seu xut, potent i col·locat, s’ha topat amb el travesser.

Després d’uns primers minuts d’incertesa, els de Rafa Márquez s’han apoderat del control del partit i han buscat la porteria local. Pau Víctor, amb un toc d’esperó de geni dins l’àrea, ha estat a punt de trobar Aleix Garrido, però la seva passada l’ha desviat la defensa del conjunt lleonès. Els blaugranes han continuat triangulant, mentre que la Cultural Leonesa s’ha dedicat a perseguir ombres sobre el terreny de joc.

Els davanters blaugranes avisen

El davanter de Sant Cugat del Vallès ha sigut un dels jugadors més participatius en zones ofensives i ha tornat a avisar al minut 21. Després d’una jugada personal que s’ha fabricat ell mateix, el seu xut l’ha refusat Miguel Bañuz. Els culers han recuperat moltes pilotes en situacions de pressió i això li ha provocat molts nervis al conjunt local en la sortida de l’esfèrica.

L’altre blaugrana que ha tingut protagonisme a l’atac ha sigut Unai, que després del xut de falta a la fusta en els primers minuts de partit, ha fet valer la seva qualitat per endinsar-se a l’àrea, però el seu intent de remat l’ha enviat un defensa lleonès a córner, evitant una altra vegada el primer gol barceloní de la tarda.

La boira dificulta el joc

Una boira molt densa ha baixat al terreny de joc i això ha dificultat la visió del partit, majoritàriament a la porteria on ha atacat el Barça Atlètic durant la primera part. Amb les condicions meteorològiques adverses, la Cultural Leonesa s’ha refet i ha començat a dirigir més el joc, apropant-se a la porteria d’Astralaga, que ha hagut de fer la seva primera intervenció en un xut llunyà de Fornos. Precisament, a l’última jugada dels primers 45 minuts, el conjunt lleonès ha tingut l’ocasió més clara en una errada en la sortida de pilota del porter blaugrana, però la rematada de Martín Solar ha anat a parar al lateral de la xarxa.

Gir de guió a la represa

A la represa, les coses no han pogut començar pitjor. Una rematada de cap d’Escudero a la sortida d’un córner, avançant-se a la defensa blaugrana, ha significat el primer gol local quan només havien passat dos minuts de joc. Els de Rafa Márquez han sigut superats per l’ímpetu dels lleonins, que s’han vist impulsats pels seus aficionats. Les errades defensives han continuat castigant el Barça Atlètic, i en un contracop de la Cultural Leonesa, Mbacke ha comès penal sobre Aarón Rey. Martín Solar l’ha convertit per marcar el segon gol.

Pau Víctor, com a la primera part, s’ha fabricat una bona jugada personal, però el seu xut ha marxat desviat en un primer intent del Barça Atlètic de refer-se de la patacada. Tot seguit, ho ha provat Mikayil de falta, però Miguel Bañuz s’ha fet fort sota pals. A l’altra porteria, Astralaga ha posat una bona mà a baix per aturar la rematada creuada de Jaume Pol.

Al minut 75 ha arribat la primera reacció. Una bona combinació entre Aleix Garrido i Gerard Martín ha donat lloc a una centrada perillosa del lateral al punt de penal. Allà, Pau Víctor, a plaer, ha marcat el primer gol blaugrana. Així, els de Rafa Márquez han pogut profanar la porteria lleonina, que feia cinc partits que estava tancada amb pany i forrellat. Tot i això, l’alegria ha durat ben poc, ja que dos minuts després, Samares ha batut amb fortuna Astralaga i ha apagat l’intent dels culers de buscar l’empat.

Malgrat que el Barça Atlètic ho ha continuat intentant, s’ha topat contra la millor defensa de la competició, i s’ha trencat així una ratxa de cinc victòries consecutives. El filial blaugrana visitarà el camp del Cornellà el pròxim diumenge 26 a les 12:00 hores per intentar tornar a la senda de la victòria.

FITXA DEL PARTIT

Cultural Leonesa, 3
Barça Atlètic, 1

Cultural Leonesa: Miguel Bañuz; V. García, Rodri Suárez, Fornos, Jaume Pol; K. Presa (Nico Toca, min. 86), Bicho (Aleix Coch, min. 86), Martín Solar; Aarón Rey (Berto, min. 70), Escudero (Guillermo, min. 60), Muguruza (Samanes, min. 60)

Barça Atlètic: Astralaga; Trilli (Joan Anaya, min. 86), Mbacke, Mikayil, Gerard Martín; Casadó (Alarcón, min. 75), Moha, Aleix Garrido; Unai, Pau Víctor, Percan (Cuéllar, min. 86)

Gols: Escudero (1-0, min. 47), Martín Solar (2-0, min. 58), Pau Víctor (2-1, min. 75), Samares (3-1, min. 77).

Àrbitres: Alonso De Ena Wolf, David Rubio Gómez, Sergio Ferrando Arnal, Enrique Gao Aladro.