El repte més difícil

El repte més difícil

El Barça de futbol sala afronta una setmana marcada en vermell al calendari, amb la disputa de la Ronda Elit i l'objectiu de classificar-se per a la Final Four de la Champions

Ser equip de Final Four passa per Riga. I ha arribat el moment d'aconseguir el bitllet, perquè aquesta setmana el Barça de futbol sala afronta un dels reptes més importants de la temporada amb la disputa de la Ronda Elit. Només el primer classificat del grup aconseguirà jugar la fase final de la Champions, i el Barça, després de perdre-se-la la temporada passada, no vol tornar a fallar. 

"Ens enfrontem a un repte majúscul. No val res més que quedar primers. Tenim experiència en aquest tipus de situacions, venim del que va passar l'any passat i sabem que no podem fallar", ha comentat el tècnic Jesús Velasco, justament abans d'agafar el vol cap a Riga, en el Media Day previ a la Ronda Elit. 

"La motivació és altíssima. La única oportunitat que tenim aquí és guanyar els tres partits. Tenim un problema real, que és la manca de jugadors, però hem de confiar en el grup i en la seva mentalitat. En aquest tipus de partits, el nostre és un equip poderós. Però ho hem de demostrar", ha assegurat. 

 

Cal superar el cansament

Malgrat tot, no serà fàcil, perquè l'equip blaugrana no arriba en el seu millor moment. La llarga llista de lesions acumulades ha fet que el conjunt culer arribi minvat de forces. Sergio Lozano, Ferrao, Sergio González i Álex Yepes no hi seran. Matheus i Miquel Feixas sí que han viatjat, però recentment surten de lesió. A més a més, Pito no podrà jugar el primer partit, contra els italians del Città di Eboli. 

"La càrrega de partits que estem vivint està sent molt bèstia. Però no valen les excuses. Hem d'anar a totes. A més no podrem comptar amb Pito en el primer partit i, si veu una groga en el segon, tampoc en el tercer. Veurem, però, com responen els que surten de lesió, si ens poden ajudar o no, i anirem partit a partit. El que està clar és que les lesions ens han unit com a grup. Els jugadors estan molt motivats i saben que tots han de jugar en un alt nivell per passar", ha sentenciat.

"Hem d'anar a totes"

En la mateixa línia s'han mostrat Dyego Zuffo i Dídac Plana, segon i tercer capità. Tots dos son conscients que les lesions estan fent mal, però també que aquesta oportunitat no es pot deixar escapar.

photo_5992265623679385295_y

"Arribem amb tralla. Són molts partits amb pocs jugadors, però la motivació i la il·lusió per ser de nou en una Final Four després de no ser-hi l'any passat és més gran. Sempre dic que el cap és el que li diu a les cames si pot o no, i estic convençut que arribem amb la mentalitat de guanyar els tres partits", ha comentat Dídac, a banda d'afegir: "Tenim experiència, motivació i il·lusió. Hem de demostrar la nostra versió més competitiva i ser conscient que cada jugada pot valer una classificació". 

Per la seva part, Dyego ha refermat la confiança que té en l'equip: "Estem bé, malgrat perdre contra l'Inter, però sabem que en els moments clau sempre donem la cara. Estem preparats per a la guerra. Està en joc la classificació per a la Final Four, que és el nostre somni d'aquesta temporada. Està sent dura, està clar, però aquest repte és màxim. Sabem el que ens juguem i hem d'anar a totes". 

Tres partits i un bitllet per a la Final Four

Davant d'això, el Barça haurà de fer un esforç extra. L'objectiu principal de la temporada és ser a la Final Four i el repte és el més difícil. En quatre dies, del 29 de novembre al 2 de desembre, els catalans han de quedar primers del grup i, per assolir-ho, han de jugar tres partits. Primer, contra el Città di Eboli (dimecres, a les 15 hores), mentre que al dia següent serà el torn de jugar contra l'Etoile Lavalloise (dijous, a les 15 hores). Després d'un dia de descans, l'equip haurà de disputar el seu darrer partit contra l'amfitrió, el Riga Futsal (dissabte, a les 16 hores), equip en què juga Ricardinho. 

Tots tres partits es jugaran al Zemgales Olympic Centre de Jelgava, a les afores de Riga, la capital de Letònia i ciutat de bon record culer, ja que va ser a l'Arena Riga on es va guanyar l'última Champions de la secció, la del 2022. La convocatòria la completen els jugadors del Barça B Martí Antolín, Mamadou Touré, Aniol Vendrell i Kokoro Harada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut