Barça - Granada: Triomf suat al fortí del Palau (80-69)
Ofert per

El poc encert en els triples i els tirs lliures obliga el Barça a treure la seva versió més treballadora per desfer-se d'un rocós Granada

A vegades cal tirar els partits endavant per la via més llarga i sacrificada, i així ho ha fet el Barça contra el Granada (80-69). El treball coral i un enorme Jokubaitis en el darrer quart han estat capaços de tombar un rival que, tot i caure d'11 punts, ha tingut el partit igualat fins als darrers compassos.

Inici dubitatiu

Menys de 48 hores després de derrotar l'ASVEL a l'Eurolliga, els de Roger Grimau han hagut de tornar a la feina per rebre un Granada que ha imprès un alt nivell d'intensitat des del salt inicial. Això, i que al Barça li ha costat entrar al partit, ha propiciat que els andalusos comencessin dominant en el marcador (6-15).

A més, si habitualment entren els triples, i així ho testifica que els culers arribaven amb el percentatge més alt d'encert de tota la lliga, avui estava costant molt més. Ni Abrines, que semblava desencallar l'atac culer amb el primer triple en el primer quart, ha pogut evitar que els primers 10 minuts fossin pel rival (11-15).

Reacció al segon quart de la mà de Jabari Parker

En el segon període, els blaugrana han pogut imprimir més el seu ritme de joc i han començat a créixer figures com les de Jabari Parker, dominant amb els seus moviments a prop de cistella o un Oriol Paulí aprofitant els minuts. Encara desencertats de tres, amb un 2/7 al descans, però els culers ja dominaven a la mitja part (35-31).

Però des de la sortida de vestidors s'ha pogut veure que el Granada vendria molt i molt cara la seva pell. La remuntada culer no ha tret del partit els homes de Pablo Pin que han començat la segona meitat amb dos taps i, pocs minuts després, amb un parcial de 0-8 per tornar a igualar el marcador (43-43).

Màxima igualtat

Una igualtat que ha seguit patent fins al final del tercer quart (54-54), que ho ha deixat tot més que obert de cara als 10 minuts finals. Willy Hernangómez ha emergit amb quatre punts seguits, i dos més de Jokubaitis (60-54) ha forçat el Granada a demanar un temps mort i n'han sortit amb dos triples a favor de Cheatham per tornar a empatar.

Jokubaitis dicta sentència

Jokubaitis ha agafat responsabilitat i responia a un altre triple visitant, de Lluís Costa, per encendre una mica més un Palau que ja es preparava per a un final d'infart. A més, el Barça mantenia el hàndicap del desencert en els triples, però també en els tirs lliures, per sota del 50%.

Però el mateix Jokubaitis semblava decidit a que el triomf es quedés a Barcelona, i el lituà ha estat l'home clau de l'atac blaugrana en els últims minuts, mentre que a l'altra cistella era Cristiano Felicio qui generava maldecaps amb el rebot ofensiu, però els culers han posat la directa i un parell de triples, ara sí, han acabat amb els dubtes (80-69). Una més al Palau, com està passant en tota la temporada, i canvi de xip pels dos pròxims partits d'Eurolliga, a Bolònia (06/12) i al Palau contra Fenerbahce (08/12).