El FC Barcelona i el Girona FC signen amb la Generalitat un compromís per a fer front a la sequera

El FC Barcelona i el Girona FC signen amb la Generalitat un compromís per a fer front a la sequera

Ambdues entitats impulsaran l’aplicació de totes les mesures d’estalvi d’aigua necessàries per complir les restriccions que marca la fase de preemergència que ha decretat el govern de la Generalitat de Catalunya

El FC Barcelona i el Girona FC han signat un compromís de col·laboració amb la Generalitat per fer front a la situació actual de sequera que està vivint Catalunya, amb què ambdues parts manifesten la seva predisposició en aplicar totes les mesures d’estalvi d’aigua necessàries per complir les restriccions que marca la fase de preemergència que ha decretat el govern de la Generalitat de Catalunya. Aquesta aliança ha estat possible gràcies a una sèrie de valors comuns, ja que les dues entitats son part activa de la societat catalana i són conscients que cada gota que es pugui estalviar compta.

La signatura del compromís de col·laboració per a l’estalvi de l’aigua s’ha oficialitzat en una trobada a la llotja de l’Estadi Olímpic Lluís Companys en la prèvia del partit que enfronta ambdós equips i que ha comptat amb la presència de Joan Laporta, president del FC Barcelona, així com de Delfí Geli, president del Girona FC, de Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i de David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La fase de preemergència de lluita contra la sequera que ha decretat la Generalitat afecta uns 202 municipis de catorze comarques entre els quals hi ha Barcelona, la seva àrea metropolitana i Girona, un àmbit geogràfic que inclou el FC Barcelona i el Girona FC, així com les diferents actuacions de l’ús de l’aigua que realitzen diàriament en les seves instal·lacions. Amb aquesta signatura, el FC Barcelona i el Girona FC es comprometen a aplicar totes les mesures d’estalvi d’aigua estipulades en aquesta fase de preemergència, sense perjudici de l’activitat diària dels equips i instal·lacions, i millorant l’eficiència dels recursos hídrics que els permetin el màxim estalvi possible.

El FC Barcelona ja ha posat en marxa alguna de les mesures

Per la seva part, el FC Barcelona ja ha posat en marxa les mesures pertinents per adaptar-se a la fase de preemergència per sequera decretada pel govern de la Generalitat de Catalunya. Entre aquestes mesures, la principal suposa passar de 450 metres cúbics per hectàrea i mes, a 200 metres cúbics per hectàrea en el reg dels diferents camps de les seves instal·lacions, que inclouen la Ciutat Esportiva Joan Gamper, l’Estadi Johan Cruyff i, actualment, l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

En aquest sentit, cal destacar també que l’optimització de recursos com en aquest cas el de l’aigua és un dels criteris que defineixen el compromís del Club amb la sostenibilitat, un dels pilars del Pla Estratègic 2025, i que en el seu vessant ambiental comporta també l’estalvi de recursos mitjançant l’eficiència en l’ús de materials, el consum energètic, l’ús acurat i responsable dels recursos en general per reduir els residus o la reutilització de material sempre que sigui possible.

 

Declaracions de Joan Laporta, president del FC Barcelona:

“Aquest compromís que hem signat conjuntament amb el Girona FC i la Generalitat posa de manifest, una vegada més, la consciència que té el Club amb la sostenibilitat i com a part activa de la societat catalana, amb l’objectiu de continuar treballant en la direcció que marca un dels pilars del Pla Estratègic 2025, i poder contribuir al màxim com a entitat per fer front a la situació actual de sequera.”

Declaracions de Delfí Geli, president del Girona FC:

“Des del Girona FC volem refermar el nostre compromís amb qualsevol lluita i problema del país, i el de la sequera és ara mateix una prioritat per tots. Així que conjuntament amb el Barça i la Generalitat volem ajudar a conscienciar de la necessitat que tots posem el nostre gra de sorra. Estalviem aigua. No es tracta de donar exemple, es tracta de ser solidari. Junts som més forts.”

Declaracions de Laura Vilagrà, consellera de la Presidència:

“És molt important que el Barça i el Girona facin aquest pas. Primer perquè estalviaran aigua i contribuiran solidàriament en aquesta lluita de país i segon perquè els dos clubs de primera podran conscienciar a tothom que ens trobem davant d’un problema molt greu. Però no només el Barça i el Girona fan un esforç. També ho fa tot el món esportiu. Des del club més petit o de la ciutat més petita fins als clubs més grans. Tots són importants perquè cada gota suma, cada gota compta”.

Declaracions de David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural:

“És clau que en la situació crítica de sequera en la qual ens trobem tothom pugui ser part de l’equació d’estalvi. Des del Govern treballem des de fa més de dos anys per assegurar que la poca aigua disponible duri més temps; a casa, tothom ja fa petits gestos per a no perdre ni una gota. Avui se sumen públicament al compromís d’estalvi dues institucions esportives inspiradores per a molta gent. La pitjor sequera mai viscuda a Catalunya és un repte de país, i plegats aconseguirem sortir-nos-en.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut