Fins a 11 jugadors blaugranes representaran la seva selecció al gener

Fins a 11 jugadors blaugranes representaran la seva selecció al gener

L’Europeu serà el plat fort, amb 9 culers implicats

El món de l’handbol mira aquest mes de gener als campionats de seleccions, amb l’Europeu d’Alemanya com a gran protagonista. La cita continental, del 10 al 24 de gener, comptarà amb la presència de 9 jugadors del Barça. A més, els brasilers Thiagus Petrus i Haniel Langaro participaran al campionat de Centre i Sud-Amèrica a Buenos Aires.

La selecció amb més blaugranes a les seves files és la francesa. L’equip bleu ha convocat en la seva llista definitiva de 20 homes als primeres línies del Barça Dika Mem, Melvyn Richardson i Tim N’Guessan. Els francesos ultimaran la seva preparació amb dos amistosos aquesta setmana, davant Tunísia i Brasil.

La selecció francesa protagonitzarà el partit inaugural del Campionat d’Europa, amb un duel davant Macedònia del Nord, el proper dimecres 10 de gener. França està situada al Grup A, on també hi són Alemanya i Suïssa.

Per la seva banda, Gonzalo Pérez de Vargas i Aleix Gómez han entrat a la convocatòria definitiva de la selecció espanyola, de la que han caigut en l’últim tall Petar Cikusa i Javi Rodríguez.

Els de Jordi Ribera, que comparteixen el Grup B amb Croàcia, Àustria i Romania, debutaran el 12 de gener contra Croàcia. Abans, entre el 4 i el 6 de gener, disputaran el Torneig Internacional d’Espanya, a Granollers, com a preparació final.

L’actual campiona d’Europa, Suècia, ha convocat Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne. Els nòrdics, amb Tomas Svensson com a entrenadors de porters, jugaran aquesta setmana dos amistosos abans de l’Europeu. Debutaran l’11 de gener en el Grup E, amb Països Baixos, Bòsnia i Hercegovina i Geòrgia.

Els dos últims blaugranes a l’europeu competiran al Grup F. El porter Emil Nielsen representarà la selecció de Dinamarca, mentre el pivot Luís Frade serà un dels jugadors referència del combinat de Portugal.

Qui finalment no disputarà l’europeu serà l’extrem eslovè Blaz Janc, que romandrà a Barcelona per recuperar-se de les seves molèsties lumbars i se suma a la baixa de Domen Makuc.

Els jugadors disponibles tornaran a treballar a les ordres de Carlos Ortega el dilluns 15 de gener.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut