Barça - Barcelos: Tercera victòria europea! (3-1)

El Barça aconsegueix vèncer el Barcelos per 3-1 en un partit que ha tingut tres gols en els últims tres minuts

Tercera victòria europea per als d'Edu Castro i la segona a casa. El Barça ha aconseguit superar un sòlid Barcelos per 3-1. Alabart a la primera meitat, i Bargalló de falta directa i João Rodrigues a la segona han estat els golejadors del combinat blaugrana. Miguel Rocha ha estat l'artífex del gol dels portuguesos en un partit que s'ha decidit en els últims tres minuts. Amb aquest tercer triomf, el Barça continua líder del seu grup a la Champions.

S'avancen els culers

Els dos gegants de l'hoquei patins han mostrat perquè tenen aquesta etiqueta. Catalans i portuguesos han començat molt igualats el partit. Cap dels dos ha aconseguit sobreposar-se en els minuts inicials de l'enfrontament. João Rodrigues, en aprofitar un error d'Acevedo, i Llorca amb un xut al travesser, han provat sort, però sense fortuna.

Els aficionats del Palau no han pogut presenciar cap diana a la primera meitat del primer període. Alabart, però, s'ha encarregat que els culers poguessin cantar un gol en batre Conti Acevedo. Un poderós xut del corunyès ha avançat el Barça per primer cop en el marcador (1-0).

El lluminós s'hauria pogut igualar sis minuts després en un penal favorable als portuguesos. El capità del Barcelos, Luis Querido, ha estat l'encarregat d'executar la primera pena màxima de la Champions per als lusitans, però un inexpugnable Sergio Fernández ha deixat en orris aquesta oportunitat. El mateix Querido ha intentat una rèplica després del refús, però altre cop Fernández ho ha evitat, mantenint l'1-0 al marcador fins al final dels primers 25 minuts.

Cinc minuts finals d'infart

El Barcelos ha començat el segon període amb la intenció d'igualar el resultat. Durant els primers 10 minuts d'aquest tram, els portuguesos han assetjat la porteria blaugrana, però el porter culer ha estat infranquejable. El Barça ha combatut aquestes envestides inicials, fins a fer-se amb la posició de la pilota. El '10' de l'equip portuguès, Danilo Rampulla, ha provocat la desena falta dels seus. Un xoc contra Alabart que ha derivat en una falta directa, executada per Pau Bargalló (2-0).

Els portuguesos han reaccionat ràpidament i, aquest cop sí, després d'un segon penal dels blaugrana, Miguel Rocha ha retallat distàncies, quan no havia passat ni un minut (2-1). Si faltava algú per a sumar-se a la festa, era el màxim golejador del Barça, João Rodrigues, que vuit segons després ha tornat a eixamplar distàncies (3-1). Bargalló hauria pogut situar la distància a tres gols, però en una segona falta directa posterior a una targeta blava de Rampulla, ha fallat l'u contra u amb Acevedo. Amb el 3-1 al lluminós, el Barça ha segellat la tercera victòria a la màxima competició europea.

FITXA TÈCNICA

Barça, 3
Barcelos, 1

Barça: Sergio Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, João Rodrigues -cinc inicial- Carles Grau, Sergi Panadero, Eloi Cervera, Marc Grau, Sergi Llorca.

Barcelos: Conti Acevedo, Danilo Rampulla, Luis Querido, Miguel Vieira, Álvaro Morais -cinc inicial- Bruno Ferreira, Darío Giménez, Leo Savreux, Daniel Oliveira, Miguel Rocha.

Gols: 1-0, Ignacio Alabart (min. 15); 2-0, Pau Bargalló (min.48); 2-1, Miguel Rocha (min. 48); 3-1, João Rodrigues, (min. 48).

Àrbitres: Marco Rondina i Simone Brambilla. Faltes: 7-12