Celta Zorka – Barça CBS: L’encert rival castiga la reacció blaugrana (73-66)

Les blaugranes veuen com s’escapa un partit clau lluitat fins a l’últim minut

El Barça CBS veu com s’escapa una victòria que hagués permès al conjunt d’Isaac Fernández posar terra pel mig amb la zona calenta de la classificació. El conjunt blaugrana ha vist com l’encert de les gallegues feia impossible la seva reacció en un partit disputat fins a l’últim minut. Un desencertat segon quart i el bon encert del Celta han marcat el partit.

Fort inici blaugrana

El partit ha començat amb molta igualtat i un intercanvi de cops entre els dos equips. Les jugadores d’Isaac Fernández han començat amb encert i bones accions defensives, que ràpidament eren contrarrestades per les gallegues.

Als cinc minuts del primer període, dos triples consecutius de Paula Estabas i una molt bona acció defensiva posaven el més set al marcador. La defensa blaugrana i un gran moviment de pilota obligaven al Celta a parar el partit. La defensa zonal ha donat aire al conjunt gallec que s’apropava a tres punts a falta d’un minut per acabar el primer quart. L’últim minut igualat acabava amb un més sis per a les blaugranes (16-22).

El segon quart ha estat marcat per el domini del conjunt local. Les bones defenses i un parcial de 9-0 als primers tres minuts han permès al Celta Zorka Recalvi capgirar el marcador. Les Gallegues han pujat la intensitat defensiva i el gran encert en atac les situava a cinc punts quan faltaven 4:41 pel descans. Les locals continuaven amb molt encert en atac, sumat a atacs desafortunats de les blaugranes posaven el més 12 per les locals a falta de dos minuts. Tot i l’intercanvi de cops,  dos tirs lliures al final del segon quart deixaven el més 13 a favor del Celta (46-33).

Igualtat en la represa

El tercer quart ha començat amb dues cistelles de les d’Isaac Fernández i la defensa zonal, que han aconseguit reduir la distància per sota la barrera dels 10 punts. Tot i així, la resposta local no es feia esperar amb gran encert en el tir.

L’intercanvi de cistelles ha marcat l’inici de la represa fins a un parcial de 0-8 a favor de les jugadores blaugrana, que a falta de 5 minuts, retallava les distàncies a sis punts. L’augment d’intensitat defensiva per part dels dos equips ha marcat la segona part del quart, el desencert dels dos equips deixava un 59-49 al final del tercer quart.

Reacció estèril

L’últim quart no podia començar millor pel conjunt blaugrana amb un triple d’Anderson i una sèrie de bones defenses. L’encert en el tir i una cistella in extremis d’Anna Cruz ha tancat el parcial de 0-7 per deixar a dos punts a les d’Isaac Fernández (61-59) a falta de 5:38 pel final del partit.

Dos triples seguits del Celta semblava que deixaven el partit tancat per les locals, pero les blaugrana no baixaven els braços. Una bona cistella al final de la possessió de Rakovic situava a només quatre punts al Barça CBS.

Tot estava per decidir en l’últim minut de partit, Lola Pendande, amb un dos més un, mantenia  viu al Barça CBS, però de nou l’encert en el triple del conjunt gallec, amb quatre triples en l’últim minut de joc, han fet impossible la reacció blaugrana,  deixant el definitiu 73-66 al marcador.

Amb aquest resultat el Barça CBS cau a la 14a posició de la LF Endesa (5-12). Diumenge que ve (12.30 hores) el conjunt d'Isaac Fernández torna al Juan Carlos Navarro per enfrontar-se al IDK Euskotren, en un nou partit on les blaugranes buscaran tornar al camí de la victòria.

Celta Zorka: 73
Barça CBS: 66

Celta Zorka: Clementine Samson (15),Anne Senosiain (10), Liman Musa (18),  Robin Benton (5), Elba Garfella (7), - cinc incial -  Maimouna Haidara (4), Regina Aguilar (0), Laura Prats (3) ,Celeste Trahan (11), Sara Vidal (0), U. Rodríguez (0).

Barça CBS: Estebas (13), Anderson (9), Rakovic (11), Anna Cruz (7),Pendande (9), - cinc incial- Carolina Guerrero (5),Erjavec (3),  Lucia Navarro (0), Taylor Wurtz (9).

Parcials: 16-22, 30-11  -  13-16, 14-17

Àrbitres: Paula Lema Parga,  Pablo Rodríguez Fernández, Héctor Sanhermelando García.