Tot sobre el FC Barcelona – Manchester City de la gira americana 2024

Tot sobre el FC Barcelona – Manchester City de la gira americana 2024

Els blaugranes es veuran les cares amb els anglesos el 30 de juliol a Orlando

El primer rival del FC Barcelona a la gira americana del 2024 serà el totpoderós Manchester City de Pep Guardiola, campió d’Europa i de la Premier el 2023. El duel es jugarà el dimarts 30 de juliol (19.00 hores a Orlando i dimecres 31 de juliol a les 1.00 hora Barcelona) i serà la primera prova de foc del nou Barça 2024/25. El Barça jugarà tot seguit contra el Reial Madrid i l’AC Milan a la pretemporada.

L’escenari

L’enfrontament es disputarà al Camping World Stadium, a Orlando. Amb capacitat per a 60.219 aficionats, va ser construït el 1936 per albergar partits de futbol i de futbol americà. Va ser seu de la Copa del Món del 1994, la Copa Amèrica del Centenari el 2016 i ha acollit altres amistosos de futbol i esdeveniments. En la 33a edició de la WrestleMania, la lluita lliure professional produïda per la WWE, celebrada el 2 d’abril de 2017, es va aconseguir el rècord d’assistència a l’estadi, amb 75.245 espectadors, gràcies a graderies supletòries.

Els precedents amistosos contra el Manchester City

Aquest serà el primer matx entre ambdós elencs als Estats Units i el tercer amistós en total de la història entre FC Barcelona i Manchester City. En els dos anteriors, celebrats a l’Spotify Camp Nou, una derrota al Trofeu Joan Gamper el 2009 (1-1) i un empat en una jornada benèfica per a la investigació de l'ELA el 2022 (3-3) són l’historial entre els dos conjunts.

Els precedents contra Pep Guardiola

Des que Pep Guardiola va abandonar la banqueta del FC Barcelona el 2012, el tècnic de Santpedor s'ha enfrontat fins a quatre ocasions en partits oficials amb els equips que ha comandat. El balanç està empatat: dues victòries blaugranes i dos triomfs de Guardiola, un amb el Bayern el 2015 i un altre amb el Manchester City el 2016. 

Les grans estrelles del duel

El Camping World Stadium acollirà un gran nombre d'estrelles sobre el terreny de joc. El Manchester City continua amb gran part de la columna vertebral que el va convertir en campió d'Europa, amb jugadors de molta qualitat com Erling Haaland, Kevin de Bruyne, Bernardo Silva o Rodri a les seves files.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut