Tot sobre el Clàssic de la gira americana 2024

Tot sobre el Clàssic de la gira americana 2024

Barça i Madrid es veuran les cares el 3 d'agost a Nova Jersey en un nou enfrontament entre eterns rivals

Un nou Clàssic a la pretemporada! El FC Barcelona jugarà el seu segon partit de la gira als Estats Units contra el Reial Madrid el dissabte 3 d’agost (19.00 hores a Nova York i diumenge 4 d'agost a les 1.00 hora, Barcelona). Prèviament, el Barça ja haurà jugat contra el Manchester City, mentre que l’últim duel en terres nord-americanes serà contra l’AC Milan.

L’escenari

El Clàssic es jugarà al MetLife Stadium, a Nova Jersey, amb una capacitat per a 82.500 espectadors. L’estadi, inaugurat el 2010 i seu dels New York Giants i New York Jets de la NFL, també serà partícip de la Copa Amèrica d'aquest any i del Mundial de futbol dels Estats Units del 2026. Aquesta serà la segona ocasió que l’equip blaugrana jugarà en aquest escenari, després de l'amistós contra la Juventus el 22 de juliol de 2017, on el Barça va guanyar per 1-2.

El MetLife Stadium està construït sota les runes del Giants Stadium, l'estadi predecessor. Els blaugranes van jugar fins en quatre ocasions a Nova Jersey al Giants Stadium, amb dues victòries, un empat i una derrota contra Cosmos New York (5-3), Fluminense (2-2) i New York Red Bulls (1-4 i 2-6).

Els precedents amistosos contra el Madrid

Els dos eterns rivals s’han vist les cares en 34 partits amistosos al llarg de tota la història. El balanç és molt favorable per als interessos blaugranes: 21 victòries, nou empats i quatre derrotes, així com 85 gols a favor i 41 en contra. En aquests 34 amistosos s’inclouen els 22 duels (14 a l’Spotify Camp Nou i vuit al Santiago Bernabéu) que es van jugar entre el 1906 i el 1943, a més del Torneig de Clubs Campions (1928), el Torneig d’Històrics (1948), el Trofeu Ramón de Carranza (1969) i la Copa del Presidente de la República de Venezuela (1982). 

Serà la quarta vegada que blaugranes i blancs s'enfrontaran al continent americà en partit amistós i l’historial és immillorable: tres victòries en tres partits. El primer Clàssic als Estats Units va ser el 30 de juliol de 2017 a Miami, i un gol de Gerard Piqué a la segona part va donar la primera victòria en terres nord-americanes (2-3). Els dos últims formen part de les dues últimes pretemporades del Barça i també s'han saldat amb triomfs culers: un 0-1 el 23 de juliol de 2022 a Las Vegas amb gol de Raphinha i un impecable 0-3 a Texas a l’última gira amb dianes de Dembélé, Ferran Torres i Fermín López.

Les grans estrelles del duel

Els Clàssics, ja siguin a Espanya o a Estats Units, són sinònim d'un aparador ple de cracs mundials. En cada Barça-Madrid el món del futbol s'atura per contemplar les grans estrelles d'ambdós conjunts. I en aquest cas no serà menys. Per part del Madrid, Carlo Ancelotti gaudeix de jugadors com Bellingham, Vinicius, Militao o Courtois.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut